Moikka kaikki kalenterihullut! Olen Krista, yksi kalenterimania ylläpitäjistä.
34-vuotias äiti, vaimo sekä Lähihoitaja-opiskelija. En kestä EI-sanaa, rakastan punaista huulipunaa ja inhoan kiirettä.

Millainen on minun kalenterimania-historia?

Tarrat olivat minun ensimmäinen rakkauteni. Niin kuin jokainen pikkutyttö, myös minä aloin keräillä niitä. Myöhemmin ilmestyivät muistilaput (ilman tarrapintaa), joita kerättiin ja vaihdettiin jopa kirjekavereiden kanssa jotka asuivat Japanissa saakka. Yläasteella kuvioihin tulivat Suosikki-kalenterit ja muistivihot joita koristeltiin tarroin, tussein, leimoin ja ne päällystettiin julisteilla.

Joten voi sanoa, että olen ollut kalenteriaddikti vuodesta ´97. Milloin enemmän, milloin vähemmän. Välillä yritin kännykässä olevaa kalenteria, mutta ei se toiminut minulla. Olen old school -tyttö ja minun tarvitsee kirjoittaa kalenteriin, ei näppäillä.

Muutama kuukausi sitten ystäväni Mira otti minuun yhteyttä ja kyseli kiinnostuksestani kalenterituunausta kohtaan. Silmäni kirkastuivat ja inspiraatio syttyi heti. Eihän entistä kalenteriaddiktia tarvitse montaa kertaa houkutella. Mira oli muutaman muun tytön kanssa tuumannut, että Suomessa kalenterien tuunaus on vielä ihan vauvankengissä ja suomalaisille kalenteriaddikteille ei ollut vielä omaa ryhmää. Tytöt perustivat Facebookiin ryhmän nimeltä Kalenterimania ja minusta tehtiin hyvin äkkiä yksi ylläpitäjistä.

12809773_10206887823851995_6785976350344888805_n
Oma DIY-kalenteri

Alkuun askartelin DIY-kalenteria, mutta ei mennyt kauaa kun olin tilannut ensimmäisen Happy Plannerin. Tuunailin sitä vajaan kuukauden, mutta se ei tuntunut omalta. Tuntui, että tarvitsen jotain sirompaa ja siitä se ajatus sitten lähti. Hetki sitten tilasin A5-kokoisen Color Crushin ja nyt sen saapumista luokseni odottelen.

Jotkut ihmiset (varsinkin mieheni) ovat nauraneet termille ”kalenterituunaus”. Se kuulostaa lasten askartelulle, eikö? Mutta tämä on paljon paljon enemmän…

DSC_0012
Happy Planner Blitsy-nettikaupasta

Joka viikonloppu lukitsen itseni ”omaan luolaani” (siisti vaatehuone, jonne olen rakentanut askartelutilan itselleni). Mukaani otan kahvia, laitan musiikin soimaan ja avaan kalenterini. Aloitan suunnitteluprosessin, jonka kanssa vierähtää tunti-pari. Tämä antaa minulle mielenrauhaa ja mahdollisuuden harjoitella erilaisia askartelutekniikoita. Aika lentää kuin siivillä kun saan washiteippini, tarrani, erilaiset paperit ja muut koristeet ympärilleni ja avaan kalenterin.

Naiset: Kalenterituunaus ja nimenomaan Kalenterimania muutti elämäni.

Kalenteriaddiktion lisäksi olen lähihoitajaopiskelija, äiti kolmelle lapselle (3,6,8), vaimo yhdelle brittimiehelle sekä www.ihmemutsi.com -bloggaaja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *