Lukiokalenteri oli mukanani koko lukioajan. Se oli A5 kokoinen, mikä tarkoitti paljon enemmän tilaa ”koristeluihin”. Kuten kirjoittelin Relax-kalentereihini lauseita hyvistä kappaleista, erilaisia aforismeja ja niin edelleen, kirjoittelin samoja asioita Lukiokalenteriini läpi lukion. Tai no en tietenkään ihan samoja, mutta siis aforismeja ja biisien sitaatteja. Joka vuosi saimme Lukiokalenterin, joka vuosi tyylini oli sama.

IMG_2811

Lukiokalenterin ensimmäiseltä sivulta löytyi henkilötiedot, että jos pääsee kalenteri katoamaan, (IIIK!), niin toivottavasti joku palauttaa sen. Onneksi näin ei ole koskaan päässyt käymään. Seuraavilta sivuilta löytyi lukujärjestys, mikä oli erinomaista, sillä lukiossahan lukujärjestykset vaihtuivat aina jaksojen jälkeen. Jokaisella vasemmalla sivulla oli jokin mainos; milloin mainostettiin Puffet -jäätelöä, milloin banaaneja (kyllä!), jopa Phillipsin tuotteita sekä tietenkin Lukiolaistenliittoa. Mahtaakohan tuota liittoa enää ollakaan… Lisäksi kalenteri piti sisällään kuukausimuistiot, löytyi sieltä myös maailma tilastoina, matematiikan yleisimmät kaavat, fysiikan ja kemian alkuaineiden jaksollinen järjestelmä, englannin ja ruotsin epäsäännölliset verbit jne. Aika kattava kalenteri sanoisin!

IMG_2814

Pidin Lukiokalenterista myös siinä mielessä, että siinä oli aina yksi viikko per aukeama, ja se oli vaakatasossa. Lukiokalenteria en enää pahemmin viivaillut yliviivaustusseilla, sillä tässä vaiheessa omistin Stabilo -kynät! Ihanan värikkäät Stabilot, joilla oli kiva kirjoitella päivän tapahtumat ylös. Jokainen päivä eri värillä, tietenkin. Kalenterissa oli yllättävän paljon tilaa kirjoitella, tai sitten olin vain hyvä tiivistämään asioita. Mielelläni olisin kuvannut teille enemmänkin viikkoaukemia, mutta jutut ovat sen tasoisia, että vieläkin hävettää.

IMG_2813

Lukiokalenteri on ollut yksi suosikkikalentereistani! Siellä oli melkeinpä kaikki mitä siihen aikaan saattoi tarvita. Parasta oli, että se oli suunnattu sekä tytöille, että pojille. Kalenterin viimeisillä sivuilla onkin jätetty tilaa kirjata ylös arvosanat, poissaolot, ajotuntilista, musiikkilista, nettiosoitteita, kampaamoajat sekä yhteystietoja. Löytyypä kalenterista jääkiekon SM-liigan sarjaohjelma, sekä aloittelija opas internetin käyttöön. Omat Lukiokalenterini ovat tungettu täyteen mitä ihmeellisimpiä asioita: Yö yhtyeen parhaimpien biisien sanoja (käsin kirjoitettuna!), haista paska -kirje silloiselle ihastukselle (mitä en koskaan lähettänyt), kemian kurssin uusintakoe, kirje Juholta (kuka hitto on Juho???), sekä useita useita Nick Carterin kuvia. Ah! Ollapa nuori jälleen!

IMG_2812

2 comments on “LUKIOKALENTERI”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *