Kaupoissa on viime aikoina törmännyt erilaisiin magneettisiin kirjanmerkkeihin, joissa ideana on että paperi jää napakasti kahden magneettilevyn väliin. Näin kirjanmerkki pysyy hyvin paikoillaan, eikä luiskahda kirjan tai kalenterin välistä pois. Näitä kirjanmerkkejä on helppo ja nopea tehdä itsekin, niihin saa hyvin upotettua pienet yksittäiset koristeet ja paperilaatikon silput jotka muuten lentäisivät roskiin.

kirjanmerkki6 kirjanmerkki5

Aloitin kirjanmerkin teon miettimällä sille sopivan koon. Päädyin tekemään siitä sen kokoisen, että se peittäisi juuri kalenterisivulla olevan yhden laatikon. Leikkasin magneettilevystä kaksi samankokoista palaa. Magneettilevyssä kulkee hento raidoitus, ja kannattaakin leikata levyä niin päin että raidoitus tulee valmiissa magneetissa pystysuoraan. Näin vastakkaiset magneetit pysyvät paremmin kohdakkain.

kirjanmerkki7

Liitin palat lyhyiltä sivuiltaan kiinni washi-teipillä. Teipin laitoin magneetin nurjalle puolelle (sille puolen, jossa on tarra) ja siitä tuli kirjanmerkille pitävä taite tai saumakohta.

kirjanmerkki4

Seuraavaksi leikkasin paperista magneetin kokoisen palan, jonka kiinnitin magneetin tarrapintaan.

kirjanmerkki8

Lopuksi jäljellä oli koristelu. Toisesta magneetista tuli teemaltaan Liisa ihmemaassa – henkinen, toinen taas oli enemmänkin tsemppaava positiivisine lauseineen. Halusin magneettien sopivan kalenterin viikkoaukeamiin, joten koristelin vielä aukeamat samalla teemalla ja sävyillä. Magneettien toiset puolet voi sitten myöhemmin mallata sopimaan sivun toisella puolen oleviin aukeamiin.

Teksti ja kuvat: Anna Tompuri

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *