Meille kaikille pukkaa postilaatikkoon, lähes viikottain, kirjekuoria laskuineen. Ei mukavaa, eihän? Mutta jospa ryhdyttäisiin niiden putkahtelu kääntämään iloksi. Löysin nimittäin joitakin kuukausia sitten, yllätys yllätys, pinterestistä hauskan idean missä oli hyödynnetty virallisten kirjekuorien läpinäkyvää osoiteikkunaa. Niistä oli väkerretty pieni tasku. Itse otin tuon idean välittömästi käyttöön sillä kalenterin väliin tulee toisinaan säilöttyä jos vaikka mitä ja kaikkein parhaiten ne säilyvät pienissä taskuissa. Näin olen itse asian kokenut.
Tasku on äärimmäisen helppo tehdä. Osoiteikkuna pitää leikata irti siten, että muutaman sentin verran jäisi itse kuorta jäljelle sillä taskuosan reunoja täytyy hiukan taittaa, jolloin saadaan tasku aikaiseksi. Suuaukon reunaa ei taiteta.

Taittelun jälkeen voi taskua hieman koristaa. Itse koristelin toisen taskun pinkillä musteella mitä tuputin sabluunan läpi ja toisen sitten ihan vain teipeillä.

Kun kalenterisi sivun olet koristanut valmiiksi taskua varten niin voit sen aukeamalle liimata.

Itse kun kirjoittelen paljon asioita ylös, ihan kuin päiväkirjaan, niin on jotkut viikot sellaisia että juttua riittää kerrottavaksi niin paljon ettei kalenterin viikkoaukeama riitä. Niinpä kirjoittelen Project Lifen -kortteihin muistot ja sujautan ne tuollaisiin taskuihin.

Näin ne säilyvät mukana eikä tarvitse välittää, että tila loppuisi kesken. Toki kalenteri pursuaa loppuvuotta kohti mentäessä, mutta mitä sitten!! Se on kuitenkin kalenteri täynnä ihania muistoja.

Kuvat ja teksti: Jaana Vessari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *