Teinkalenteri oli 70- ja 80-luvulla joka tytön must. Farkkujen toisessa takataskussa oli värikäs ylisuuri varsikampa ja toisessa teinari, ainakin niin kauan, kun se taskuun mahtui. Siihen aikaan ei juurikaan ollut mitään tuunaustavaraa, joten koristeluun käytettiin erivärisiä kyniä, piirroksia, pääsylippuja ja Suosikista leikattuja juttuja.

20160513_074425
Teinari toimi lähinnä minikokoisena päiväkirjana, minkä vuoksi sitä varjeltiin tarkoin  ettei se joutunut vääriin käsiin. Sinnehän merkittiin ylös kuumimmat poijat ja ilkeimmät juorut.

20160513_074953

Kirjoitustila oli tosi rajallinen, joten pienen pieni käsiala oli tarpeen, mikä ei ollut opettajien mieleen ,sillä tietenkin kokeet ja aineet kirjoitettiin myös tällä minikäsialalla. Koska kirjoitustila loppui yleensä kesken lisättiin päivän kohdalle haitarille taitettu lisäpaperi. Minkä vuoksi kalentetista tuli toivottoman paksu ja sen mukana kuljettaminen oli tosi haasteellista. Koska sitä ei reppuun voinut jättää vartioimatta.

20160513_075159
Koska kalenteri oli koululaiskalenteri, siinä oli myös opiskeluun liittyvää asiaa, mutta aika suvereenisti ne ohitetiin ja näitä sivuja sitten peitettiin erilaisilla kuvilla ja kirjoituksilla.

Teksti ja kuvat: Anneli Oivanen

1 comment on “Teinikalenteri”

  1. OMG! ❤️ Ihan just niinku omasta yläaste ajoista viel 90-luvulla! ? Mun teinari vaan luokan poikien toimesta pöllittiin. Vähän ku oli noloa!!! ?Sai sit sen aikainen ihastus tietää et mitä siitä olin kirjoitellut. ? Nyt voi jo nauraa asialle?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *