Jotkut saattavat muistaa Hiekkaoliivin kymmenen vuoden takaa. Hiekkaoliivi oli askartelutarvikkeiden verkkokauppa, jota pidin opintojen ja työn ohella askarteluharrastukseni innoittamana. Hiekkaoliivilla oli aktiivinen blogi ja ympärillä oleva yhteisö oli koko toiminnan sydän.

Lopetin Hiekkaoliivin kotiäitivuosieni kynnyksellä ja noiden vuosien aikana löysin unelmatyöni elementit uusien ammattien kautta – kouluttauduin life coachiksi ja ammattijärjestäjäksi. Syksyllä 2012 perustin uuden yrityksen omalla nimelläni. Nykyisin valmennustilani sijaitsee katutason liiketilassa Hämeenpuistossa ja samaan tilaan syntyi hyvin luontevasti myös vihkokauppa.

Joku saattaa miettiä, millä tavalla valmennus ja vihkokauppa oikein liittyvät toisiinsa. Niin omassa elämässäni kuin työssäni asiakkaiden kanssa huomaan jatkuvasti, kuinka olennaista ja selkeyttävää on tuoda oma sisäinen maailmansa näkyväksi itselleen – tunteet, kokemukset, ajatukset, suunnitelmat ja unelmat. Kynä ja paperi tekevät ihmeitä kerta toisensa jälkeen!

Se Hämeenpuiston vihkokauppa 3
Kuvaaja: Hannele Kivilahti

Omia ajatuskulkujaan on helpompi seurata, kun ne kirjoittaa paperille. Se, mikä aiemmin kieppui ja kuormitti korvien välissä, on selkeämmin tarkasteltavana paperilla. Hahmottelemalla ja kirjoittamalla unelmista tuleekin suunnitelmia, eivätkä hyvät ideat jää toteuttamatta vai sen vuoksi, ettei niitä enää myöhemmin muista. Paperille dokumentoitujen projektien seuraaminen on sitä paitsi hyvin kannustavaa. Arjestakin tulee sujuvampaa, kun asiat ovat selkeästi esillä.

Minulle on yhtä lailla tärkeää, että kirjoitusvälineet tuottavat iloa ja inspiraatiota jo pelkällä olemassaolollaan. Visuaalisesti ilahduttavat ja käytössä mieleiset vihkot, muistikirjat ja kalenterit kutsuvat kirjoittamaan, piirtämään, hahmottelemaan ja suunnittelemaan. Haluan, että tämä välittyy vahvasti myös vihkokaupassa, kun tulet käymään täällä.

Se Hämeenpuiston vihkokauppa 2

Olen mennyt työssäni unelmat ja intuitio edellä. Toteutin viime talvena unelmani valmennustilasta katutason liikehuoneistossa ja tämän tilan ansiosta syntyi myös vihkokauppa – vähän vahingossa, kuin itsestään. Kun näin tilan ensimmäisen kerran, minulla oli yhtäkkiä aivan kirkas mielikuva siitä, millainen tilasta tulisi.

Tuon vision voi nyt nähdä ja tuntea joka kerta, kun astuu vihkokauppaan. Ainakin minulle siinä on edelleen jotain taianomaista. Ensimmäinen teksti, jonka kirjoitin näyteikkunani liitutauluun, kuului seuraavasti: This is where the magic happens. Minulle se on totta joka päivä.

Valmennustyöni vuoksi vihkokaupalla ei ole tavanomaisimpia aukioloaikoja, vaan pidän viikoittain kolme avoimien ovien päivää, joista ilmoitan aina nettisivuillani. Lisäksi pidän ovia auki aina valmennuksien ja kurssien välillä ja olen paikalla myös sopimuksen mukaan.

Aina asioita ei siis voi tehdä perinteisimmällä tavalla, mutta toisaalta kaavoista irtautuminen voi antaa mahdollisuuden monelle sellaiselle ihanalle asialle, jotka eivät perinteisimmillä tavoilla olisi lainkaan mahdollisia.

Verkkokauppa on aina auki ja toimittelen tilaukset nopeasti.

Sandy Talarmo / Se Hämeenpuiston vihkokauppa

www.sandytalarmo.fi/vihkokauppa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *