Takaisinheitto torstai! Vanhojen kalenterien selailua siis. En millään löytänyt kuin nämä kolme, vaikka olen varma että ainakin kaksi muuta menneiden vuosien päivyriäkin pitäisi olla jossain tallella. Ja tietenkin hukassa olevat on juuri ne vanhimmat, joita olisi ollut kaikkein mielenkiintoisinta katsella! Mutta näitä nyt selailin ja muisteloin tällä kertaa; A5-kokoinen Time/system 2016, sekä Ajaston pienet pingviini-kalenterit 2011-2012 & 2012-2013.

20160712_135406 20160712_143307

A5 kalenteri ehti olla vain muutaman kuukauden käytössä ennen kalenterimanian-aikakuden alkua. Siihen merkkailin harvakseen olevia menoja, sekä kirjoitin päiväkirjamaisia merkintöjä sisältörikkaammista päivistä, satunnaisesti piirrellen koristelemalla. Lisäksi tämä kalenteri toimi harjoittelupohjana koristeluissa ennen nykyistä. Harjoitellessa käytin koristeluun pääasiassa lehdistä leikeltyä silppua sekä kyniä, joitakin tarrojakin. Pitäisikin varmaan kokeilla tehdä nykyiseenkin joku viikko lehtileikkelyä hyödyntäen!

20160712_135859

20160712_135808

Ensimmäisen pingu-kalenterin muistan valinneeni pitkälti hinnan mukaan – opiskelijabudjetilla. Muistaakseni pinkki söpöys maksoi alle kympin, ja ihastuin sen simppeliin ulkoasuun ja kynäpidikkeeseen! Pieni kokokin oli silloin plussaa, kun laukussa joutui joka tapauksessa kantamaan jo vaihtelevaa määrää koulukirjoja. Ja kun ensimmäinen palveli hyvin, oli helppoa napata seuraavana syksynä samanlainen kalenterivalikoimasta sen enempää miettimättä. Harmi, että kyseisiä kalentereita ei ole enää, ainakaan omaan silmääni ei ole missään osunut. Saattaisin ostaakkin sellaisen pikkulaukussa kulkevaksi, vaikka nyt kaipaankin enemmän kokoa, ja viikkonäkymää näissä olevien päiväkohtaisten sijaan.

20160712_140109

Vastaan tuli nykyisen avomiehen kanssa seurustelun alkuajoilta sydämmiä, autokoulun teoriatuntien muistiinpanoja ja tatuointi-aikoja. Työharjoittelun näyttötyöhön kuulunut inventaariolaskelma, ylös kirjoitettuja hauskoja heittoja ja kavereiden omia muistutuksia tyyliin ”Osta Katjalle kalj..KAHVIA”. Ja yllärinä kaikkien aikojen lemppari porkkanakakku resepti löytyi myös sotkuisella käsialalla rustattuna! Täytyy varmaankin siirtää se johonkin talteen ja joku päivä leipoa.

20160712_140035

Sivujen selaamiseen uppoutuessa tuli hiukan nostalginen olo – miten paljon voikaan tulvahtaa mieleen muistoja muutaman sanan mittaisista merkinnöistä. Toivottavasti nykyinen ja tulevat kalenterit tulevat ilahduttamaan ja tuomaan hauskoja hetkiä mieleen samalla lailla sitten joskus vuosien päästä..

♥, inka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *