Klemmarit on ihania – siihen ajatukseen voinee moni kalenterimaanikko samaistua. Joskin ne perusklemmarit on ehkä vähän tylsiä välillä. Joten otin klemmarit kauniiseen käteen ja toiseen mm. kuumaliimapyssyn. Eli koristelin tässä eräs päivä diy-meiningillä muutamia klemmareita itselleni, ja ajattelin jakaa ohjeet myös teille – jos joku muukin vaikka innostuisi samaan puuhaan!

ekakuva

Tein klemmareita viidellä eri tavalla, ja niiden toteuttamisessa käytin;

  • klemmareita
  • paperi- ja pahviympyröitä
  • nauhaa
  • puuhelmiä
  • washiteppejä
  • pieniä rusetteja
  • kuumaliimapyssyä & saksia

Helmiklemmarit

helmiklemmaritttt

Ensimmäisenä, tarkista että helmen reikä on sopivan kokoinen klemmariin pujotettavaksi. Sitten taivutetaan klemmaria kuvanmukaisesti, jotta helmen saa pujotettua ylös taitoskohtaan. Sitten vain taivutetaan vain koko komeus takaisin muotoonsa ja tadaa – valmista! Kokeilin myös kolmen helmen laittamista samaan klipsuun, mutta lopputulos ei ole kovin kaunis. Helmet eivät pysyneet paikoillaan ja kuumaliimalla kiinnitys teki melko… noh, ronskia jälkeä.

Kannattaa yrittää olla mahdollisimman hellävarainen taivuttelussa – itse onnistuin pari klemmaria tuhoamaan.Väänsin turhan kovalla voimalla eikä siitä seurannut terävä kulma enää palautunut nätisti muotoonsa.

Tähänhän voisi käyttää mitä tahansa kuvoita! Itselläni oli nyt paljon valmiita palloja ympyrälävistimen lainaamisen jäljiltä, joten käytin niitä. Kuumaliimapisaralla klemmari kiinni toiseen palloon – sille puolelle jonka ei halua jäävän näkyviin. Ennen toisen pallon painamista kiinni lisäsin vielä lisää liimaa, jotta lopputulos pysyisi mahdollisimman tiukasti kiinni. Ja muistakaa olla varovaisia kuumaliiman kanssa, ettei pala sormet!

Rusettiklemmarit

rusettiklemmarit

Supersimppeliä! Tippa kuumaliimaa rusetin nurjalle puolelle, ja sitten vain painetaan klemmari kiinni. Itse lisäsin vielä hiukan lisää liimaa klemmarin päälle, ihan vain varmistamaan liimausta.

Washiklemmarit

washiklemmarit

Tämän toteuttamiseen ei tarvita kuumaliimaa – vain klipsejä ja washiteppiä! Halutessaan myös saksia teipin päiden siistimiseen. Ota haluamasti teipistä riittävän pitkä suikale, ja pujota se klemmariin, sitten taitetaan liimapuolet vastakkain. Jos haluaa käyttää samaan useampaa washia, kannattaa silloin teipit kiinnittää klemmarin ”sivuun”.

Hapsuklemmari

naruklemmari

 

Kun valitset ja leikkaat nauhan pätkiä tätä koristusta varten, ota huomioon että pituus tulee olla puolet siitä minkä mittaisen haluat tupsujen olevan valmiina. Kun nauhat on valmiina, kerää ne yhteen nippuun, ja taita keskeltä. Pujota keskitaitos läpi klemmarista kuvan mukaisesti, ja vedä sen jälkeen narujen päät lenkin läpi. Nyt tupsuklemmari on valmis! Halutessasi voi siistiä tupsujen päitä saksilla jos ne hapsottavat. Itse lisäsin solmukohtaan myös liimaa, jotta solmu ei löystyisi käytössä.

Inka

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *