Tuntuuko, että kalenterista uupuu ”se jokin”? Olisi ehkä kiva, että kuukaudet tai osiot olisi jaoteltu paremmin? Valmiina myytävät välilehdet eivät miellytä, tai niitä ei myydä missään?

Ratkaisuna on niinkin simppeli juttu kuin diy-välilehdet! Niillä saa sekä uutta ilmettä kalenteriin, että myös kokonaisuuden toimivammaksi. Nyt siis pukkaa ohjetta siihen, miten saat itse loihdittua välilehdet kalenteriisi!

imageTarvikkeet:
Kuviopaperia/värillistä paperia
Sakset
Lyijykynä ja kumi
Viivoitin
Rei’itin
Liimaa
image1. Aloita mittaamalla kalenterisi sivut. Piirrä kuviopaperin nurjalle puolelle sivun ääriviivat lyijykynällä. Piirtäminen onnistuu myös käyttämällä kalenterista irroitettua sivua mallina.

image

2. Piirrä haluamaasi kohtaan sivuun tuleva ”tag”. Koko voi olla mikä tahansa, itse käytin noin 1,5cm leveää ja 2cm korkeaa mittaa tagille. Ensimmäiseen välilehteen tag ylös, seuraava alemmas jne.

Huomioi, että tag on tässä vaiheessa vielä kaksinkertaisen kokoinen, joten lopullisesta tulee puolet pienempi. Piirrä tagiin lyijykynällä sen muoto, jos esim. Haluat tagista pyöreäkulmaisen. Toki sen voi vielä valmiinakin leikata/muotoilla.

image

3. Leikkaa saksilla viivoja pitkin koko sivu irti paperista. Seuraavaksi piirrä sivun mukaan reikien kohdat paperin nurjalle puolelle ja tee lävistäjällä reiät sivuun.image

image

4. Nyt käytössä on kalenteri, jossa ei ole avattavia renkaita – kuten monet peruskalenterit saattavat olla.

image

Tällöin jokaisen reiän kohdalle tulee tehdä pieni viilto saksilla, jotta sivun saa paikoilleen.

image

5. Taita tag puoliksi ja liimaa kiinni.

image

6. Nyt sivu on valmis koristeltavaksi, laminoitavaksi tai laitettavaksi kalenteriin.

image

 

Itse halusin laminoida sivut. Kirjoitin ennen laminointia tageihin kuukausien nimet.

image

Leikkasin sivut, rei’itin uudelleen ja laitoin paikalleen. Huomasin, että laminointi tuo sivuihin paksuutta sen verran lisää, että hiukan oli tunkeminen kun sivuja laitoin paikoilleen, sillä tämän kalenterin rengassysteemi oli kovin pieni tähän tarkoitukseen. Tällaiset sivut mitä tässä ohjeessa tuli tehtyä laitetaan paikalleen painelemalla ja sivu lähtee ehjänä irti vetämällä ylöspäin.

image

Lopputuloksesta tulee kaunis, eikä se vie kovin paljoa aikaa.

image

Samalla tyylillä voit tehdä myös kirjanmerkin haluamassasi muodossa kalenteriin:

image

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *