Nyt hoitovapaalla ollessani rahat ovat aika tiukalla eikä minulla ole mahdollisuutta ostaa kovinkaan paljoa uutta materiaalia kalenterin tuunaamiseen, vaikka mieleni kovasti tekisi. Onneksi askartelumateriaalia kuitenkin löytyy jo ennestään, joten hätä ei ole suuri. Uutta materiaalia on mahdollista saada myös ilmaiseksi ja vähällä vaivalla, ja ajattelinkin koota ideoita ja vinkkejä myös muille hyödynnettäviksi, jos vaikka jollain muullakin on neppari punaisena tai muuten vain haluaa haastetta elämäänsä.

Suurta iloa minulle ovat tuottaneet esimerkiksi saamassani Happy Mail-kuoressa käytetty washi sekä kauniisti koristeltu teepussin kääre. Näistä sain idean käyttää Happy Plannerin koristelussa kierrätysmateriaalia tai muuta ilmaista materiaalia. Tällainen ”eloonjäämisselviytyminen” on lisäksi hauskaa. Myönnettäköön, että eräänkin kerran näpistin tuttujen tupareista kuvioitua wc-paperia myöhempää käyttöä varten. Vielä on todistusaineistoa vähän jäljellä.

Erinomaista materiaalia saa mm. seuraavista:

– maalisamplet (Bauhausista ja K-raudasta kannattaa hakea esim. Tikkurilan maalisampleja, myös Prismassa on melko hyvä valikoima)

– teepaketit, kahvipaketit, keksipaketit

– esitteet, ilmaisjakelut

– lautasliinat

– omat tulosteet

– vanhat kortit ja postimerkit

– tuhoutuneet kirjat

– itse tehdyt paperit, esim. vesivärittelemällä

Yksi ihan parhaista ostoksistani koskaan on ympyränmuotoinen lävistäjä. Tällä lävistelen maalisampleja, washeja, kirjan lehtiä, omatekoisia papereita jne. Ajattelin tilata vielä pienemmän kaveriksi, kun olen taas rahoissa.

Tulostaminen ei sinällään ole kovinkaan ekonomista, mutta kyllä esim. tarrojen tulostaminen tulee pidemmän päälle halvemmaksi kuin uusien ostaminen ja tulostamalla saa juuri sellaisia kuin haluaa. Skannaus on myös erinomainen toiminto, jos omistaa jotain sellaista, josta ei alkuperäistä raaski käyttää. Turun kaupunginkirjastossa A4-kokoisen laserväritulosteen saa 0,20€:lla, joten tällaistakin mahdollisuutta kannattaa hyödyntää.

Piirtäminen ja maalaaminen ovat ehdottomasti yksi parhaimpia ja halvimpia keinoja koristella ja tuunata kalenteria ellei ole sattumoisin saanut syntymälahjaksi samanlaiset piirtäjän lahjat kuin allekirjoittanut, missä tapauksessa hermostumisen piirtämisen seurauksena saattaa tuhoutua useampikin kalenteri. Mitä kalliimpi kalenteri, sen varmemmin se menee pilalle.

Seuraavaksi muutama kierrätysmateriaalilla tuunattu aukeama. Valitsin teemaväriksi oranssin, koska Happy Plannerissani seuraavat tuunattavat sivut sattuivat lokakuulle, jonka väriteemana oli juurikin tuo oranssi.


Teksti ja kuvat Tuuli Heino-Carpenter

1 comment on “Kierrätysmateriaali ja penninvenyttäjän ABC”

  1. Kiitos kivoista ideoista. Minulta löytyy pyöreä sekä neliönmuotoiset lävistäjät, nyt vaan etsimään sopivia matskuja. Esim vanhoista tapettikirjoista, joita minulla on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *