Löysin tieni Kalenterimania-ryhmään loppukesästä. Satuin vain ihastelemaan ystävän kalenteria. Siitä asti, kun olen kalenterin omistanut, olen aina tykännyt liimata muutaman tarran koristamaan tyhjää aukeamaa ja laittanut tsemppilauseita niitä vaativiin viikkoihin. Mutta en ollut ajatellut, että olisi olemassa ryhmä ihmisiä, jotka ovat kaikki hurahtaneet kalenterituunaukseen ja vievät sen aivan uudelle tasolle kuin muutama tarra siellä täällä. En tiennyt, että kalentereita on edes niin monenlaisia, kaikki ne lyhenteet ja oheistuotteet. Se, että kalenteriin voi vaihtaa renkaat!

Hämmennys johti siihen, että liityin ryhmään. Olin vähän hukassa, eihän minulla ollut mitään käsitystä kalenterin tuunaamisesta, en omistanut mitään askartelutarpeita, enkä edes kalenteria. Siitä oli kulunut aikaa, kun olin viimeksi askarrellut, piirtänyt tai maalannut. Joskus olin viettänyt tuntikausia kynät kädessä ja piirtänyt, mutta aikuisemmalla iällä sille ei vaan ole löytynyt aikaa, kaikki muuon ollut tärkeämpää. Lisäksi pääni on täyttynyt ajatuksesta: ”Enhän minä nyt osaa piirtää.”

Kalenterimania-ryhmässä sisäinen taiteilija vähän niin kuin heräsi henkiin vuosien jälkeen. Katselin kuvia ihmisten kalentereista, ihanista aukeamista ja päätin, että haluan kalenterin. Työelämään siirryttyäni aloin käyttää sähköistä kalenteria, mutta kyllä nyt on taas saatava oikea kalenteri.

Ystävän kannustuksesta lähdin mukaan Happy Mailiin. En ollut ajatellut, että postin lähettäminen ja saaminen voi olla näin jännää. Miten kiva on koota toiselle henkilölle paketti ja miettiä hänen mieltymyksiään. Ja postin saaminen itselle, se hetki, kun se viimein on postilaatikossasi, se pelastaa päivän. Ja ihan sama mitä sisältä löytyy, on vain niin kiva saada muuta kuin mainoksia! Tähän mennessä olen osallistunut kahteen Happy Mailiin.

 

Mikä parasta, olen saanut ryhmästä valtavaa innostusta ja iloa! Happy Mail on paras juttu ikinä. Ryhmässä on positiivinen ja kannustava tunnelma. Se on lisäksi tosi järjestäytynyt, ylläpito on aktiivinen ja heillä on selvä visio ryhmästä ja sen toiminnasta. Kaikki otetaan ilolla vastaan, ihmisiä kannustetaan ja tsempataan. Mitä et itse tiedä, joku muu sen tietää ja aloittajalle kaikki on tehty helpoksi. Mukaan pääsy on helppoa. Itselläni on tullut sellainen olo, että ryhmässä annetaan ilon kiertää, sinä saat jotain ja annat itse jotain, oli kyse sitten mistä tahansa.


Reilut kaksi kuukautta Kalenterimania-ryhmässä olleena on johtanut siihen, että omistan kasoittain papereita, paljon tarroja ja kyniä on ihan joka lähtöön. Olen myös piirtänyt pitkän ajan jälkeen ja vitsit miten ihanaa! En tosin tiedä ketä on syyttäminen, kun nykyään roikun netissä kaiken maailman askartelusivuilla ja tilailen ties mitä teippejä.

Kalenteria minulla ei edelleenkään ole. Tilasin sen netistä nyt kuitenkin, sillä kaikkea oheistuottetta nyt alkaa jo olla tarpeeksi juuri ja juuri muutamaan aukeamaan. Odottavan aika vaan on pitkä, kun ulkomailta tilailee, mutta sain tiedon, että kalenteri on lähtenyt matkaan ja kohta minäkin pääsen oikeasti aloittamaan! Ja siitä varmaan alkaa sitten ne todelliset haasteet, miten sitä lähtee liikenteeseen, millaiseksi haluan kalenterini tuunata, mutta onneksi ryhmästä löytyy inspiraatiota ja tsemppiä!

– Iida

– – –

Iida pitää upeaa blogiaan täällä.

Teksti ja kuvat: Iida Åfeldt

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *