1) Kuinka monta kalenteria omistat? Mitkä?

Muutaman… Happy Plannerin (Watercolor), Chic Sparrow’n Traveler’s Notebookin (Outlander Deluxe Sojourn Tan pocket-koossa), Yliopiston ylioppilaskunnan (ilmais-)kalenterin ja Ajaston vaaleanpunaisen Note Reporterin (alkaa vasta vuoden 2017 alusta tosin).

2) Kuinka montaa kalenteria käytät samanaikaisesti?

Syksy on tietynlaista murroksen aikaa kun lukuvuosikalenterit vaihtuu toiseen ja elämässä alkaa usein jotain uusia juttuja, edes pieniä. Monta vuotta oon eläny tyytyväisenä yhen kalenterin kanssa, siks edellisessä lueteltu määrä järkyttääkin mua suuresti! Yliopiston kalenterit on ”sysirumia” ja aionkin päästä niistä nyt lopullisesti eroon kauniiden vaihtoehtojen astuttua kuvioon (käytin viime talven yliopiston kalenteria ja siellä on kaikki merkinnät jotka odottavat siirtoa muihin kalentereihin, tulevan lukuvuoden tärkeät tapahtumat yms. ). Happy Planner on muutamassa kuukaudessa mullistanu mun kalenteritottumukset ja taitaapa käydä niin että jatkossa elän kahden kalenterin kanssa sitä jokapäiväistä elämää (Happy Planner ja Chic Sparrow). Chic kulkee joka paikkaan mukana sisältäen myös muistikirjameiningin ja taiteiluvihkosen, HP on myös arkisin koulussa ja töissä messissä vähän laajempia merkintöjä varten, sekä sitä suurempiluokkaisempaa tuunailua. Note Reporter on söpö ja pääsee varmasti käyttöön, vielä en ole aivan varma mitä kaikkea sinne merkkaillaan. Mutta mut tuntien aina löytyy jotain merkattavaa, haha ! Saattaa olla että siitä tulee työjuttujen kalenteri, semmonen vois olla tarpeen. Mulla on aina mukana reppu, siis ihan aina (miinus iltapukujuhlat kerran pariin vuoteen) ja sinne mahtuu näppärästi isompikin kalenteri.

3) Koska ryhdyit käyttämään kalenteria?

Ihan ensimmäistä kalenteria mä en kyllä kuollaksenikaan muista, mutta joskus alakouluaikaan se on varmasti tapahtunut. Seinäkalentereita mulla on ollut jo aiemminkin ja sinne on sitten merkkailtu ensimmäisenä syntymäpäiviä ja jouluja. Ensimmäisiin taskukalentereihin ei kauheasti merkintöjä sikäli tullut, varsinaiset kalenteritouhut alkoivat sitten yläkoulun alussa.

4) Koska rupesit koristelemaan kalentereita?

Äitini mukaan olen koristellut kaikkia vihkoja sun muita jo aivan ipanasta asti ja tämä siirtyi sitten luontevasti myös kalentereihin. Harmillisesti kaikkia ei ole enää tallessa, mutta yläkouluaikojen kalentereissa jotka vielä hyllystä löytyy näkyy paljon piirrustuksia: jos tunnilla oli tylsää (tai vaikkei ollutkaan, tykkään piirrellä samalla kun kuuntelen niin keskityn paremmin) vaihdettiin vieruskaverin kanssa kalentereita ja piirrettiin toisillemme. Usein hassuja ihmishahmoja tai eläimiä. Olen aina käyttänyt
aika paljon värejä kaikissa merkinnöissä ja muistiinpanoissa, ne auttavat muistamaan asiat paremmin.

5) Jos saisit tuunata kalenteriaukeamasi vain YHDELLÄ koristeella, mikä se olisi?

Vaikea kysymys! Rakastan papereita, teippejä, kiiltokuvia, leimoja ja tarroja mutta pakko vastata että väreillä! Mun vesiliukoiset puuvärikynät sekä tussimaiset vesivärisiveltimet on suurinta rakkautta, niillä saa aikaan niin upeaa väritys- ja piirrustusjälkeä kuin kirjoitustakin <3

6) Mikä on lempparikynäsi?

Värikynien ja -siveltimien lisäksi ihan musta ohut tussi/geelirollikynä. Tällä hetkellä fanitan eniten Sakuran Pigma Microneja.

7) Lempikauppasi, mistä ostat kalenterijuttuja?

Tapasin Korttipajan Heidin kädentaitomessuilla ja kalenterihörhöily yhdisti meitä heti! Sen jälkeen on ollu aina tosi kiva nähdä, höpöttää ja hieroa kauppoja. Kuolailen aina erityisesti huikealle leimasinvalikoimalle. Heidi on myös opettanu mulle paljon kaikkia siistejä juttuja ja saanu tämmösenkin ”vihaan tusseilla värittämistä” -angstaajan rakastumaan sivellinmäisiin vesiväritusseihin. Pus sinne! <3

8) Mikä on suurin summa jonka olet tuhlannut kerralla kalenterikoristeisiin?

Gulps… Mä oon vähän semmonen shoppaaja että päräytän kerralla kunnolla ja sit saattaa mennä kuukausia etten osta mitään. Kalenterimania-ryhmän innostuksen aiheuttamassa alkuhuumassa kevään kädentaitomessuilla tais tulla käytettyä 100€, hehe. Mut opiskelijalompakko on rajallinen ja arvostan kierrätysmatskua, siks esim. sukulaisten aikakauslehdet on aina täynnä reikiä 😀

9) Onko sinulla kalenterinkoristelurutiinia? Millainen se on?

Ei oo varsinaista rutiinia, meen aina fiiliksen mukaan. Koristellessa laitan hyvää musaa soimaan tai kattelen sivusilmällä telkkaria, selailen koristelumatskuja läpija lähden tekemään. Joskus menee viis minuuttia, joskus kaks tuntia ja joskus saan tietyn homman valmiiks vasta viikon päästä.

10) Jos saisit valita vain YHDEN kalenterin, minkä valitsisit? Ja miksi?

Ei saa laittaa valkkaamaan 😀 Toisaalta mun Chic Sparrow olis varmaan just se. Siinä on samassa monta toimintoa niin et se käy mainiosti kaikkeen ja pienen kokonsa ansiosta kulkee mainiosti mukana. Lisäks oon aivan hulluna sen nahkaisiin kansiin, ne on niin kauniit. Sit taas tuunaukseen Happy Planner ja yhtään isompiin kalenterimerkintöihin kans… Mut onneks ei tarvii tyytyä vaan yhteen! 😉

11) Montako washiteippiä omistat? Onko mopo lähtenyt käsistä vai onko määrä vielä hallittavissa?

Vähän kauhulla tossa laskeskelin… Suunnilleen 100 rullaa. Kuulostaa aika paljolta mut ne menee just sopivasti ja sievästi samaan laatikkoon ja oonkin päättänyt, että määrä on hyvä niin kauan ku laatikko riittää. Jos tulee hankittua uusia niin sitten annan/myyn sieltä ”ei niin kivasta” päästä pois, joku roti pitää olla. Ei oo lähteny käsistä, oikeen sopiva on määrä! Paljon oon tilannu edullisesti netistä tarjouksilla ja ostanu isompia paketteja esim. ohuempia teippejä.

 

Että semmosta…

Heitän haasteen myös teille, kalenteriaddiktiot kiinnostaa! 😉

-Viivi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *