dsc_0084

Ulkomaalaisissa kalenteriyhteisöissä, on termi nimeltä ”Planner Peace”. Tämä tarkoittaa matkaa, jonka aikana etsitään sitä oikeaa ja täydellistä kalenteria. Kaikkihan ajattelevat löytäneensä sen THE Kalenterin, sitä koristellaan ja käsitellään kuin suurinta rakkautta… kunnes seuraava söpö pastellin värinen-pilkukas-kultainen-aitonahkainen kalenteri tulee markkinoille.

Kyllä tämä päättämättömyys ja tyytymättömyys (ehkä hieman myös valinnan vaikeus) on saanut nimityksen. Se on Planner Peace eli suoraan suomennettuna Kalenterirauha.

Meitä on kahdenlaisia kalenteri-ihmisiä. Toiset ovat ns. normaaleja ihmisiä. He ostavat yhden kalenterin, joka sopii heidän lompakolle, tämä kalenteri on sopivan kokoinen, se sopii heidän laukkuunsa mutta silti palvelee omistajaansa monipuolisesti. He rakastavat tätä kalenteria kuukaudesta jopa vuodesta toiseen. Nämä ihmiset ovat uskollisia sille minkä ovat ostaneet.

Sitten on minä (me). Ihmiset, jotka tietävät miltä näyttää Happy Planner, Erin Condren, Kate Spade, Kikki K ja Color Crush ikään kuin nämä olisivat osa meidän perhettä. Seuraamme Facebook-ryhmiä, Instagram-tilejä, Pinterest-tauluja ja tuijotamme ”Plan With Me” YouTube-videoita. Jokaisen kuvan ja videon kohdalla huokaisemme….tahdon tuon kalenterin…juuri tuon värisenä.

dsc_0072

Ja eihän tämä hulluus lopu pelkkään kalenterin ostoon, vaihtoon, ihastumiseen ja RAKASTUMISEEN! Me pyörimme Klemmarikellarin, Heidin Korttipajan, Chic Companyn, Käsitellen puodin, Teippitarhan, Paperikeijun ja Vihkokaupan sivuilla. Ostamamme kaikki tarrat, washiteipit, leimat ja paperit. Jos löydämme paljon ihanaa (joskus jopa meille tarpeetonta) lähetämme ne Happy Mailina jollekkin kalenterihullulle.

Mitä Kalenterirauha merkitsee minulle ja olenko löytänyt sen?

Mielestäni Kalenterirauha on sitä että on löytänyt yhden tärkeän ja rakkaan kalenterin (vaikka omistaisi muutamia muitakin). Shoppailee vain minulle tärkeitä koristeita ja juttuja, eikä mitä vain koska nyt sattuu törmäämään super hyvään aleen.

Kalenterimania-matkallani olen kokeillut jo DIY-kalenteria, Happy Planneria, Color Crush A5, DIY Paper Doria sekä Color Crush Personalia. Syyskuun alussa tilasin Traveller´s Notebookin. Olen myynyt pois kalentereitani sitä mukaan kun olen ostanut uusia. Happy Planner löysi uuden kodin ystäväni laukusta, Color Crush A5 löysi tiensä toisen ystävän luo ja DIY kalenteri oli niin iso hirvitys että se lensi suoraan lehtiroskikseen. Koristeiden ja muiden juttujen kanssa olen ollut aika maltillinen ja minulla on alkanut kasvaa oma tyyli millä koristelen. En enää osta mitä vain, vaikka saisi halvalla!

dsc_0082

Mutta onko tämä kaikki vain sitä, että tahdomme olla selvillä mitä arjessamme tapahtuu ja elämämme on paremmassa järjestyksessä? En usko, kalenterin koristelu on paljon muuta! Se on harrastus jossa kuka tahansa voi toteuttaa itseään, tätä voi harrastaa kotona tai jopa lomamatkalla. Mutta ei tämä olisi rakkain harrastus, jos ympärillä ei olisi ihania samanhenkisiä ihmisiä kun minä. Me Kalenterimania ryhmässä olemme, kuin yksi suuri perhe. Ei meidän ryhmässä keskustella vain tarroista ja kalentereista, siellä avaudutaan välillä ihan oikeesti tärkeistä ja vakavistakin jutuista. Ilman tätä harrastusta, näitä tyyppejä ja niitä kymmeniä ihania kalentereita, en rakastaisi tätä juttua näin paljon. Vaikka en olekkaan omaa Kalenterirauhaani löytänytkään.

Oletko sinä löytänyt oman Kalenterirauhan?

Krista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *