Pokémon Go, tuo kesällä julkaistu ja räjähdysmäisen suosion saanut mobiilipeli lienee monelle tuttu. Ja varmaankin sieltä ruudun toiselta puolelta löytyy tämän pelaajiakin? Koska itse voin ainakin myöntää hurahtaneeni tähän täysin! Ja minkäs kalenteriaddikti itselleen voi; pitihän tämä saada yhdistettyä jotenkin kalenteriinkin. Hauduttelin ajatusta Pokémon Go-trackkerista rauhassa, ja viimein sain toteutettua sen itselleni sopivalla tavalla. Nyt esittelen millainen siitä tuli!

Itselläni oli lähtökohtana tehdä simppeli ja selkeä trackkeri. Aloitin etsimällä listan pelissä saatavilla olevista pokémoneista, ja kirjoitin kaikki numerojärjestyksessä ylös. Yhdelle sivulle olisi saanut varmasti mahtumaan enemmänkin tekstiä, kirjoittamalla pienemmin ja/tai kirjaamalla listausta vierekkäin kahteen riviin. Itseäni ei kuitenkaan haitannut että sivuja tuli useampia.

poke3

Mitäpä muutakaan sitä tähän olisi koristeeksi laittanut, kuin pokémon-tarroja. Näitä pikatchu-tarroja olen jemmannut monta kuukautta, ja nyt vihdoin ne saivat arvoisensa käyttötarkoituksen, hih! Ajatuksena on jossain vaiheessa myös piirtäen lisätä koristukseksi omia lemppari-pokémoneja.

poke4

Yllä olevasta kuvasta näkee hyvin millä tavalla päädyin merkkaamaan mitkä pokémonit on pelissä jo saatu napattua. Eli pinkillä tussilla vedän merkinnän aina nimen perään, kun kyseinen taskumonsteri on saatu kiinni. Tähänhän voi käyttää millaista merkkaustapaa vain kukin itse haluaa; pieniä tarroja, nimen yliviivausta, raksiruutuun-menetelmää.. vain mielikuvitus on rajana! Itse en lähtenyt värikoodaamaan listaan pokémonien tyyppejä, koska en kokenut sitä itselleni tarpeelliseksi. Mutta jos haluaa ja jaksaa, olisi se toki hauska lisä. Eli esimerkiksi pienillä palloilla värikoodaisi jokaisen hahmon tyypin nimen perään, ruohotyypin pokémonit vihreillä palloilla, vesityypin sinisellä ja niin edelleen.

poke5

Viimeisen sivun listaan lisäsin vielä pienen taulukon, johon aion kirjata aina satunnaisesti seuraavia juttuja;

  • Pokedex = montako eri pokémonia on saatu kiinni napattavissa olevista.
  • Paras pokémon = tähän merkitsen CP:llä mitattuna vahvimman monsterini tietoineen (iskut, combat power, healt power).
  • Kilometrit = kuinka monta kilometriä on tullut käveltyä yhteensä tähän mennessä pelin mittarin mukaan, aloituspäivästä lähtien.
  • PVM = tähän merkitset milloin olen tietoja päivittänyt.

Löytyykö lukijoista joku jolla on jo oma Pokémon Go-trackkeri tehtynä, tai aikoo sellaisen tehdä? Vai tulevatko Pokémonit jo korvista ulos?

♥, Inka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *