Kuten kerroinkin, Ajastolta saamani Diario 2017-kalenteri herätti minussa heti tuunaushalun, jota olen päässyt toteuttamaan urakalla.

DSC_1848Ensimmäisenä sidoin Happy Mailista saamaani silkkinauhaa kalenterin ympärille ja solmin sen rusetille. Kalenterin saadessa sisältöä pysyy se tällöin kasassa vähän paremmin esim. laukun pohjalla. Voi olla, että nauhaa joutuu solmimaan uudelleen jos kalenteri saa paksuutta tuunailuista, mutta nyt se sujahtaa mukavasti vielä paikoilleen nauhaa avaamatta. Nauha tuo persoonallisuutta kalenterin ulkonäköön juuri minun mieleiselläni tavalla.

image

Kalenterin pahvinen kansi sai uuden kuosin niin, että leikkasin ja liimasin vain sivun kokoon sopivan arkin kuviopaperista. Liimasin kuviopaperin ja perhosen osat kanteen.

DSC_2048

Tämän jälkeen kirjoitin sivun ylälaitaan perhosen yläpuolelle tussilla 2017.

DSC_1841

Seuraava askel minulle oli tehdä välilehdet sopien kalenterin hempeään ulkoasuun. Välilehdet olivat helpot tehdä, ja vaikka Ajaston Diarion sidonta onkin suljettu, välilehdet kuitenkin saa napsautettua (ilman laminointiakin) kaksoisrenkaisiin mukavasti. Välilehtien tekoon ohje löytyy täältä.

DSC_1852

Kuukausiaukeamaa aloin tuunailla käyttäen paperia, washi-teippiä ja tarroja. Sivujen alareunassa olevat repäisypalat jätin tuunaamatta. Jätin ne pois repäistäviksi, sillä itse ainakin olen tykännyt niitä käyttää jos ne ovat olemassa. Ensimmäisellä aukeamalla ovat talvi- ja kevätkuukaudet, joten teemoitin aukeamaa hiukan vuodenaikojen mukaan.

DSC_1851

Kesä- ja syyskuukaudet (joulukuu tosin mielestäni on ennemmin talvikuukausi, vaikka keli onkin vielä yleisemmin harmaa ja sateinen – ainakin täällä rannikolla) tuunasin samaan malliin jälleen teemana vuodenajat ja niihin liittyvät asiat/värit.
Kuukausiaukeamat oli helppo tuunata, ja mielestäni tuunaus piristi mukavasti näitä sivuja.

DSC_1853

Ensimmäisen viikkoaukeamani täytin pääsiassa teipeillä, ja leikkasin kuvioleikkurilla kultaisesta glitter-tarrapaperista kultaisia tähtiä. Melkoisen helppoa vain värimaailmaa vilkaisemalla arvata mikä viikko kyseessä?

DSC_2029

Pidin tuunailussa pienen tauon ja nyt palasin jälleen viikonloppuna kalenterin pariin. Tuunasin kertaheitolla viiden viikon verran – innostuin hiukan! Tuunailussani käytin ääriviivatarroja (ks kuva yllä), ja koristeteippejä, washiteippiä, kuviopaperia. Tuunasin aukeamia myös piirtämällä sekä leimailemalla, jotta tiedän mikä tyyli juuri tälle kalenterille omaan mieleeni istuu parhaiten.

DSC_2030

DSC_2044

Kuten varmaan arvaattekin, leimasimien ja kynien käyttö koristelussa oli tarkoituksellinen testi, miten sivut sietävätkään musteen, ja kuinka paljon näkyy läpi?

DSC_2036

Ensimmäisellä aukeamalla käytinkin ääriviivatarroja, washiteippiä ja kultaista ”Encore! Ultimate Metallic Gold” leimasinmustetta leimasimien lisäksi. Kokemus oli suht positiivinen, mutta tässä huomasi sen faktan, että sivut eivät todellakaan kalenterissa ole irroitettavat, joten leimailussa joutunee käyttämään jonkinlaista alustaa sivujen alle, jotta leimaamisesta tulee helpompaa.

DSC_2038

Kuten arvata saattaa, Ajaston Diarion paperi on ohuehkoa, joten tämä leimasinmuste ainakin päätyy kuultamaan toiselta puolelta läpi. Se kuinka häiritsevänä sitä kukin pitää, on jokaisen oma asia – itseäni ei hirveämmin häiritse tuon asteinen läpikuultaminen.

DSC_2039

Kuten nyt huomaa, leimasinmuste kuultaa läpi kauempaakin katsoen. Tällä aukeamalla käytin vain ja ainoastaan ääriviivatarroja. Voin sanoa varauksetta, että nämä ääriviivatarrat ovat äärimmäisen käteviä esim. juuri Ajaston kalentereihin. Tämän aukeaman tuunaus oli mielekkäin ja helpoin. Mieheni mielestä isoin plussa oli se, ettei tämmöinen ”tuunaustyyli” sotke lähes lainkaan (ei paperisilppua taikka liimatahroja siellä täällä).

DSC_2042

Tässä aukeamassa käytin ohutta washi-teippiä ja kuviopaperia. Viikkoihin saa siis myös erittäin helposti väriä.
Diariossa päivät ovat vaakasuunnassa, joka mielestäni vapauttaa tilaa käyttöön melko hyvin. Paperin ohuudesta huolimatta se kestää perus puikkoliimaa hyvin rypistymättä tai kupertumatta kovin.

 

DSC_2045

Pigman Micron Fineliner-kynillä piirsin unisieppari-mandalan sulkineen. Ääriviivat päivien välille piirsin samoja kyniä käyttäen ja mustavalkoinen pitsikuvioitu washi-teippi pääsi myös koristamaan sivuja. Sivuille piirtäminen oli sujuvaa kynän paksuudesta huolimatta (Paketissa 0,05mm, 0,1mm, 0,2mm, 0,3mm, 0,5mm, 0,8mm).

DSC_2047

Ja kuten kuvitella saattaa, tussi kuultaa läpi melko reilustikin. Samoin esim. stabilot kuultavat hiukan läpi (ellei kirjoita oikein hellästi ja nopeasti). Ainahan sitä tuunaamalla läpikuultavat kohdat saa peittoon 😉

DSC_1845

Joka tapauksessa Ajaston Diario 2017-kalenteri herättää halun päästä tuunailemaan, vaikka paperi onkin ohutta ja kaksoisrengas-sidonta on hiukan nafti mahdollistaakseen runsaan lisäsivujen teon kalenteriin. Sivuja ei saa irti, mutta se ei estä tuunausta ollenkaan, päinvastoin: Ajaston kalenteri on aika mahti tuunattava.

1 comment on “Tuunaa Ajasto Diario 2017”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *