Kuulun ryhmään joille kalenteri on ”oikea käsi” johon merkitään henkilökohtaiset sekä työhön liittyvät asiat. Kalenteri kulkee myös aina mukana matkassa. Työssäni kalenterin lisäksi (työskentelen päiväkodissa) olen käyttänyt muistikirjoja, joihin olen tehnyt muistiinpanoja; palavereista, koulutuksista ja lapsihavainnointia yms. kuitenkin näihin muistikirjoihin olen kyllästynyt nopeasti tai sivujen jaottelu on ollut vaikeaa ja siksi ne ovatkin jääneet usein käyttämättä.

Tutkailtuani viime kesän plannerien, diy-kalenterien ja traveller’s notebookien Youtube-videoita sekä blogipäivityksiä törmäsin diy-paperdoriin. Askartelusormiani alkoi heti syyhyttää ja syntyikin idea tehdä kalenteri ja ”muistikirja” työkäyttöön ja pinkki Color Crushini sai jäädä muuhun käyttöön – ilman stressaavia työelämän merkintöjä.

Paperdorin tekeminen oli todella helppoa, siihen pystyy kuka tahansa! Oma paperdorini on kokoa A5 (tosin pari senttiä kapeampi). Se on tehty lahjapaperista jonka olen laminoinut, näin sain vahvemmat kannet kuin kontaktimuovilla päällystämällä. Kansien sisälle laitoin kaksi kuminauhaa pituussuunnassa sekä yhden kuminauhan ulkopuolelle sulkemaan koko paketin sekä pienen charmin roikkumaan.

Paperdorini sisältää kalenterin lisäksi tekemäni taskut sticky noteseille, tarroille, muulle tilpehöörille ja omat vihkot: palaverimuistiolle, ideoille + toimintasuunnitelmille, oman ryhmäni asioille sekä minikirjastolle.

Kirjastoon olen listannut mitä satu- loru- ja musiikkikirjoja minulta löytyy kotoa. Kirjat on jaoteltu myös teemoittain: joulu-ystävyys- pääsiäinen yms. Olen himo lastenkirjojen keräilijä, ja ostan kirjoja usein kirppareilta, joten kirjalistasta on nopeaa tarkastaa onko minulla jo ko. kirja.

Paperdorini ehkä ihanin tai mieluisin osio on kalenteri. Joka kuukausi ensimmäisenä on kuukausinäkymä johon merkkaan työaikani, mahdolliset palaverit, keskustelut vanhempien kanssa ja mitä ryhmien yhteisiä juttuja on päiväkodissamme. Tämän jälkeen on ns. viikkonäkymä ma-pe ja sinne voin tarkemmin kirjoittaa viikko-ohjelman ja tehdä listan esim. viikolla tarvittavista askartelumateriaaleista.

Täytyy kyllä myöntää että työnteko tuntuu paljon kivemmalta, kun matkassa on päivittäin jotain kaunista mikä tuottaa hyvää mieltä!

Iloa syksyynne toivottaa Paula

– – –

Teksti ja kuvat Paula Kuivakangas

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *