Muutama viikko sitten saimme koko ylläpidolle testiin Ajaston uutuuksia, minä valitsin itselleni Assistentti-nimeä kantavan vaalean kalenterin. Sormet syyhyten odottelin pakettia saapuvaksi (ja se tulikin TODELLA nopeasti, kiitos Ajastolle siitä) ja kuorta avatessani huokaisin ihastuksesta.

assistentti2

Iso plussa Assistentille on se, että kansissa on runsaasti tilaa tarroille, Project Life-korteille yms sälälle mitä kannan mukanani. Minä olen juuri se jolla on sata muistilistaa, kuitteja, valokuvia, sun muuta vastaavaa kalenterin välissä. Assistentissa on selkeä paikka niille. Pidän myös kynäpidikkeestä (ja kynästä) jotka tulevat kalenterin mukana.Pidin myös siitä, että mukana tuli ruutuvihko joka oli laitettu muovitaskuun sekä kuusi mustaa, muovista välilehteä. Välilehdet tulen varmasti tekemään itse uusiksi ja voi olla että rutuulehtiön korvaan parilla kauniilla viholla. Tai sitten tuunaan vihon ”kannen” joka näkyy kun sen osion ottaa esiin. Jokatapauksessa lisää tilaa muistiinpanoille on aina hyväksi.

asssistentti1

Koska Assistentti on sihteereille suunnattu on mukana kokousmuistioita ja sivut esimerkiksi matkaohjelmille yms. Minulle nämä sivut ovat turhia, vaikka ideasta tavallaan tykkäänkin. Itselläni on kuitenkin kokouksissa ollut aina mukana vihko johon olen tehnyt tarvittavat muistiinpanot, joten en usko että osaisin ottaa yhden sivun kokousmuistiota käyttöön.

Yksi syy miksi rakastan Happy Planneria on sen paksumpi paperi joka kestää hyvin kynät ja jonkin verran leimailua. Assistenin paperi on selvästi ohuempaa ja siitä huomaa, ettei sitä ole suunniteltu tuunausta silmällä pitäen. En kuitenkaan koe sitä ongelmaksi, sillä käytän muutenkin paljon koristepapereita, lehtileikkeitä yms kun koristelen kalenteriani.

assistentti4

Kyllä. Pidän Assistentin koosta ja kansista, vaikka itseäni häiritseekin se, että kalenterin kannessa lukee isolla Assistentti ja se, että tikkaukset ovat aika silmiinpistävät. Tavallaan haluaisin että kalenterini kannet ovat neutraalit, ilman isoja logoja yms ellen itse päätä niitä tuunata. Assistentti nimenä on myös hieman ongelmallinen (juttelin tästä erään miespuolisen tuttavani kanssa), sillä harva mies päätyy ostamaan kalenterin jonka kannessa koreilee Assistentti-teksi.

Mistä pidän Assistentissa? Yleisestä ulkonäöstä, kannet ovat laadukkaan tuntuiset, hyvän kokoiset ja kauniit. Viikkoasetelmasta: koko viikko on yhdellä aukeamalla. Muistiinpanosivuista: sekä viivoitetuista, että lisävihosta joka tuli mukana. Välilehdistä, vaikka ne eivät suoraan tulisikaan käyttöön on niiden avulla helppo itse tehdä uusia. Kaikenkaikkiaan pidän Assistentin simppelistä kokonaisuudesta. Siitä on helppo tehdä itsensä näköinen ja se on sen kokoinen, että kulkee helposti mukana.

assistentti3

Mitä jättäisin pois Assistentista? Kartaston, koska en muista edes koska olen viimeksi oikeaa karttaa käyttänyt. Tiedot EU:sta, maa- ja valuuttatunnukset, lentokenttien etäisyystiedot, välimatkataulukon, yleiset lyhenteet, korjausluku yms, yhteen vai erilleen, ravintolasanaston, viinisanaston ja hyödylliset puhelinnumerot.

Kaiken kaikkiaan jos Assistentista tulee ”tähän päivään” päivitetty versio, se löytää tiensä luokseni varmasti myös vuonna 2018

-Mira J.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *