Tänään esittelen yhtä Ajaston ihanista uutuuksista, Doodle-kalenteria pallokansilla. Kyseinen kalenteri on saatu Ajastolta yhteistyössä.

doodle1

Oma suhtautumiseni tätä kalenteria kohtaan oli alkuun hieman epäilevä johtuen kalenterin sidontatavasta; sidottu selkämys on jätetty avoimeksi. Pelkäsin että kalenteri hajoaisi osiin heti kättelyssä – mutta tämä huoli on tähän astisen kokemuksen myötä osoittautunut täysin turhaksi! Kannet ovat jämptiä kangaspäällysteistä pahvia, eivätkä vääntyile. Kaikki sivut ovat pysyneet kiltisti tallessa eikä repsottamisefektiä ole tapahtunut.

doodle2 doodle7

Ja nyt kalenterin sidonta-ratkaisu on yksi lemppariominaisuuksistani Doodlessa! Aukeamat avautuvat nimittäin täysin tasaisiksi. Aivan mahtava asia tuunattavuutta ajatellen. Ei nimittäin tarvitse viritellä aukeamaa pysymään paikoillaan klipsuilla tai muutenkaan, kun joka aukeama aukeaa nätisti ja pysyy paikoillaan!

doodle3

Kun kannen avaa, on vastassa simppeli yhteystieto-sivu. Ihan must! Seuraavilta sivuilta löytyy katsaus koko vuoteen 2017, jaettuna kahdelle aukeamalle. Itse en osaa tälläisiä vuosisivuja oikein käyttää, mutta monelle tämä on varmasti hyödyllinen perusominaisuus kalenterissa. Vuosikatsauksen jälkeen löytyy seuraavalta aukeamalta Tammikuu 2017. Tykkään kovasti kuukausikatsauksen visuaalisesta ilmeestä, ihanan selkeä. Ja päiväruudut ovat mielestäni aika hyvän kokoiset. Jos ei kovin suurta käsialaa omaa, tähän mahtuu hyvin merkkailemaan kuukauden tärkeimmät jutut. Itse ajattelin merkitä näille aukeamille esimerkiksi ne kaikkein tärkeimmät muistettavat syntymäpäivät, ja etukäteen tiedossa olevat lääkäriajat yms. Ja samanlainen kuukausinäkymä löytyy tietenkin jokaiselle kuukaudelle, aina ennen kuun viikkosivujen alkua.

doodle4

Sitten se kalenterin pääasia, viikkoaukemat! Tässä pallokantisessa Doodlessa on vaakasuorat päivät, viikko yhdellä aukeamalla. Oikealta sivulta löytyy aina viivoitettu kohta muistiinpanoille, ja kuluvan kuukauden kuukausinäkymä pienellä. Itse en koe tarvitsevani kuukausikatsausta viikkoaukeamalla, mutta löydän varmasti tähän ”ongelmaan” itseäni miellyttävän tuunausratkaisun!

doodle5

Kun vuosi 2017 loppuu, viikkoaukemat jatkuvat vielä 1 yhden viikon Tammikuun 2018 puolelle. Tämän jälkeen löytyy kalenterin lopusta vielä seuraavat osiot;

  • 2 aukeamalle jaettu vuoden 2018 vuosikatsaus
  • Lista liputuspäivistä vuodelle 2017
  • Nimipäiväluettelo (tytöt & pojat samassa listassa)
  • Tilaa muistiinpanoille; sekä viivoitettuja, tiheäruudullisia että täysin tyhjiä sivuja. Tästä iso plussa!

dooooodle

Hieman jännitän sitä, että millaisia kyniä sivut tulevat kestämään, ihan kauhean paksut kun ne eivät ole. Kokonaisvaikutelma Doodlesta on tällä hetkellä kuitenkin hyvinkin positiivinen. Sormet syyhyävät tuunaamaan, ja pää on täynnä ideoita siitä, miten monin eri tavoin tästä voi lähteä tuunaamaan omansa näköistä. Sidottu muoto tuo oman haasteensa siihen, että välilehtiä ei juuri voi lähteä lisäilemään, niin kuin rengasmallisissa plannereissa, mutta otan haasteen vastaan! Muutama idean alku jo korvien välissä muhiikin.. Tähän tullaan vielä palamaan, joten pysykää kuulossa!

doodle8

Loppuun vielä huomautus; tästä kalenterista on 3 erilaista versiota! Tämä oranssi pallo, vihreä ruksi sekä sininen kolmio. Jokainen kalenteri on kansien lisäksi myös sisuksiltaan toisistaan eroava, joten jos (kun 😉 ) ihastuit Doodleen yhtä paljon kuin minäkin, muista ottaa tämä huomioon.

♥, Inka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *