Hei vain kaikki ja hyvää tiistaita!
Olen Roosa, 23 -vuotias likka Kanta-Hämeestä joka rakastaa kalenteriaan! Ensimmäinen kunnon kalenteri mulla oli yläasteella ja se kalenteri on mulla edelleen tallella kaikkine japanilaisten rock-yhtyeiden ihastusten ja muiden ihkutustensa kanssa. Silloinen kalenterin tuunaus oli lähinnä piirtelyä ja tarroja siellä täällä, eikä kalenterin tuunausta oikein edes tiennyt käsitteenä.

Seuraava kalenteri olikin pari vuotta sitten Kikki K:lta tilaamani nahkainen time planner, joka ei kuitenkaan sopinut minulle, joten myin sen eteenpäin ja siirryin toiseen valmiiksi painettuun kalenteriin, joka oli suomalaisesta kirjakaupasta ostettu perus koulukalenteri, mutta sekään ei tuntunut omalta ja pian sekin lensi kaapin pohjalle pölyttymään ja olin noin vuoden ilman kalenteria, ellei puhelimen kalenteria lasketa. Olin niin turhautunut, kun olin juuri löytänyt netistä oman pienen yhteisön, joka tuunaili omia kalentereitaan niin nätiksi, että olin kateudesta vihreä, eikä mikään kalenteri tuntunut omalta.

Eräänä elokuisena päivänä törmäsin Twitterissä yhteen kalenterimanialaisista, joka hehkutti Facebook-ryhmää nimeltään Kalenterimania ja pian olikin kyseisen ryhmän jäsen ja melkein pakkomielteisesti riippuvaisena ryhmästä selailin sivuja ihastellen muiden kalentereja, jolloin törmäsin uudelleen käsitteeseen Bullet journal, jonka olin jossakin videolla kuullut YouTuben ihmeellisessä maailmassa. Aloin googlettamaan, että mistä tässä koko bujo-jutussa on kyse ja pian olinkin tilannut itselleni pilkullisilla sivuilla olevan vihon personal-planner.com sivulta ja testailin eri ulkoasuja pilkulliselle tulostetulle pohjalle.

img_4691

Vihon tultua pistin hihat heilumaan ja TADAA! Minulla oli vihdoinkin juuri minulle suunniteltu kalenteri, joka sopi omaan tarkoitukseen niin paljon paremmin, kuin valmiiksi painettu kalenteri.

img_4695

Bullet journal, jonka nyt omistan, on juuri sellainen kalenteri, josta olen aina haaveillut. Voin seurata päivän tehtäviä, kuukauden aikana tulevia fiiliksiä ja vaikka sitä olenko juonut kahvia sinä päivänä, tai ollut sosiaalinen. Voin koristella sivut juuri niin kuin itse haluan ja viikkoaukeamat voivat vaihtua joka viikko erilaiseksi juuri sen mukaan mitä sillä viikolla tahdon seurata.

img_4693

Tällä hetkellä tykkään koristella kalenteriani ihan vain kyniä käyttäen, vaikka omistankin monia tarroja ja washi tapeja, joilla voisin myös koristella, mutta eihän sitä tiedä millainen olo huomenna on ja vaikka lätkäisisinkin sivun täyteen tarroja!

img_4694

Toisena viikkona tykkään pelkästä musta-valkoisesta aukeamasta, seuraavalla viikolla piirrän ja väritän kuvia, ja se bullet journalissa onkin niin hienoa, kun voi tehdä juuri kuin itse haluaa, eikä tarvitse mennä valmiiksi painetun kalenterin ulkoasun mukaan.

img_4692

Kuitenkin tärkein ominaisuus bullet journalissa on se tekeminen. Jos on ollut todella kiireinen päivä ja tuntuu, että vanteet kiristää päätä, niin on aina paikka jonne palata juomaan kupponen kahvia ja luomaan jotain kaunista ja päästä hetkeksi rentoutumaan omaan pieneen taiteilunurkkaukseen.

img_4690

Terkkuja! Roosa

 

Blogissa aiheesta kirjoitettu lisäksi mm;

Piian mini-bujo

Uusi harrastus vei mennessään..

Bujoilua Traveler’s Notebookissa

Ensiaskeleita Bujoiluun

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *