Tutustuin kalenterimaniaan ensimmäisen kerran viime keväänä ollessani sairaslomalla. Ajattelin ensin, että en voi haalia taas ”uutta harrastusta”, mutta kauniit kalenterit veivät minut mennessään. Ihastelin huuli pyöreänä upeita kalentereita, enkä millään osannut päättää millaisen haluan itselleni. Harjoittelin pari kuukautta tyhjään kirjaan bullet journal tyyliin, mutta se täyttyi vain tarroista! Halusin kuitenkin jonkun hienon rengasmallisen kalenterin, jossa olisi hienot viikkoaukeamat.

Tyhjistä sivuista tein ensimmäiset viikkoaukemat.
Tyhjistä sivuista tein ensimmäiset viikkoaukemat.

Koska en löytänyt valmista pakettia, niin päädyin tilaamaan kalenterin kannet Aliexpressin sivuilta. Pitkän pohdinnan jälkeen päätin, että teen itse sisäsivut. Otin mallia Pinterestistä ja Wordillä suunnittelin viikkoaukeaman itse. Kalenteri toimii myös päiväkirjana itselle, sillä kirjoitan yleensä notes kohdan alle kuluneesta viikosta.

img_4901
Viikkoaukeama ennen…
...ja jälkeen
…ja jälkeen

Kesällä hankin laminointikoneen sekä silhouette cameo laitteen, joita olen kovasti hyödyntänyt tuunauksessa. Olen tehnyt laminoituja välilehtiä aiheittain, kesä, syksy ja talvi. Tulossa on myös välilehti nimeltään joulu. Kalenteristani löytyy myös välilehdet fit ja crafts. Cameo laitteella olen leikannut tarra-arkkeja. Pitää sanoa, että laitteen oston jälkeen olen tulostanut noin 50 arkkia tarroja, jotka laitteella olen leikannut. Tästä löytyy linkki youtubeen, jossa on tekemäni suomenkielinen tutoriaali tarrojen leikkaamiseen cameo-laitteella.

img_4902

Työpöytäni on yleensä hyvin, hyvin sotkuinen, kun aloitan koristelemaan uutta viikkoa. Olen laittanut kaikki tarra-arkit kansioon muovitaskuihin, josta löydän ne parhaiten. Löytyy minulta myös washiteippejä, joita olen tilannut lähinnä ulkomailta, mutta harvemmin käytän niitä koristeluun. Koskaan en kuljeta tätä kalenteria mukanani. Voisin sanoa, että kalenteri on minun aarre ja pidän sitä aina työpöydälläni.

Olen suunnitellut kalenterimania -heijastinta sekä erästä toista yllätystä, josta en vielä paljasta sen enempää.

img_4899

Kalenterimanian Facebook-ryhmä on aivan ihana! Parempaa ryhmää en voisi toivoakaan, jokainen uusi jäsen otettu lämpimästi vastaan. Jokapäiväisestä pulinaketjusta on tullut itselle hyvin tärkeä kohtauspaikka ja tuntuu, että tuntisin osan jäsenistä, vaikka en ole koskaan heitä tavannutkaan. Ehkä vielä joskus rohkenen mukaan yhteisiin tapaamisiin tai ties vaikka olisin sellaista järjestämässä! 🙂

Tämä hulluus tuo esiin uutta luovuutta ja ideoita!

Terkuin, Katja

Lisää Katjan kuulumisia voit lukea Katjan blogista

 

Blogissa aiheesta kirjoitettu lisäksi mm;

Piian mini-bujo

Ensiaskeleita bujoiluun

Kalenterimanialainen esittäytyy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *