Pirteää marraskuun alkua! Tänään postauksena on ohje laminoituun kirjanmerkkiin.

dsc_1019

Tarvikkeet;

  • laminointikone
  • laminointikalvoja
  • mieluista paperia/kartonkia
  • sakset
  • mitta tai viivotin / malli siitä millaisen/minkä kokoisen kirjanmerkin tahdot
  • kynä
  • rei’itin
  • sakset

Me aloitimme piirtämällä valmiina olemassa olleen kirjanmerkin ääriviivat halutulle paperille, ja leikkaamalla tämän irti. Vaikka ei olisi valmista mallia jonka mukaan piirtää, voit simppelisti mitata omat kalenterisi sivun korkeuden, ja sen mukaan päättä minkä kokoisen merkin tahdot! Paperin taustapuolelle liimasimme vielä toisesta kuviopaperista palan – näin kirjanmerkin molemmista puolista tuli kivan näköiset omaan silmään.

Seuraava vaihe on asettaa paperi laminointikalvon sisälle. Huom – muista aina jättää pari milliä kalvoa laminoitavan kohteen joka reunaan! Sitten ajetaan kalvo laminointikoneen läpi, ja asetetaan tasaiselle pinnalle, halutessa painon alle, jotta kalvo ei jäähdy kuprulle. Jäähtymisessä ei ainakaan oman koneen kohdalla kestänyt kovin kauaa, ja pian pääsikin leikkaamaan.

dsc_1022

Eli jäähtymisen jälkeen leikattiin kirjanmerkki muotoonsa. Sitten merkataan joko mittaamalla tai mallin läpi piirtäen reikien paikat, ja rei’itetään niiden mukaan. Halutessaan voi reikien reunat vielä ns. avata – näin kirjanmerkin saa napsautettua paikalleen ja pois ilman mekanismin avaamista. Ja tadaa- valmista! 🙂 Ja vaikka käytössä olisi sidottu kalenteri, voi kirjanmerkin toki silti tehdä laminoiden, jättää silloin vain rei’ittämättä!

dsc_1026

Kirjanmerkin ohje näkyy myös allaolevalla videolla, jossä näkyy kaikki eri työvaiheet selkeästi. Lisäksi videon lopussa on vinkki siitä, kuinka lisätä söpö tupsu valmiiseen kirjanmerkkiin!

Ps. Laminoinnissa syntyvät roskapalat on mainioita alustoja washi-samplejen kieputtamiseen!

♥, Krista & Inka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *