Helou. Tänään postauksen aiheena on otsikon mukaisesti tekniikka nimeltään sokerimaalaus. Krista on oppinut tämän tekniikan jo aikoja sitten, ja nyt kun se muistui mieleen, niin pitihän tätä kokeilla kalenterintuunaukseen! Tätä tekniikkaa kokeillakseen on aivan ensin valmistettava sokeriliemi.

sokeri2

Sokeriliemen keittäminen;

1 osa vettä, ja 2 osaa sokeria (esimerkiksi 1dl vettä ja 2 dl sokeria) . Mitataan ainekset kattilaan, ja keitetään seosta niin että sokeri liukenee kokonaan veteen. Anna sitten liemen jäähtyä kunnolla, jotta liemi on siirappimaista ja et polta sormiasi!

Kun sokeriliemi on varmasti jäähtynyt, päästään maalaamaan! Tälle maalaustavalle sopivinta on paksuhko ja imukykyisempi paperi, esimerkiksi akvarellipaperi. Me maalasimme paperille, jonka piti olla soveltuvaa vesiväreille, mutta tulos ei ollut paras mahdollinen, sillä pinta jäi kuivuttuaankin hieman tahmaiseksi. Syy saattaa olla myös mututuntuma-mittaustavassamme lientä tehdessä 😀

Maalaamisen ohjeet ovat simppelit; levitä leveähköllä siveltimellä sokerilientä koko sille alueelle, jolle tahdot maalata. Sokeriliemi antaa pinnalle mukavan elävän ja kiiltelevän pinnan. Lisäksi vesiväri leviää mielenkiintoisella tavalla sokeripinnalla, ikään kuin marmorimaisesti – alla olevalla videolla näet kuinka!

 

sokeri1

 

sokeri3

Kun paperi oli kuivunut, piirsin sabluuna-viivottimen avulla siihen ympyröitä. Piirtämisen voi toki tehdä myös esimerkiksi washiteipin rullaa, tai muuta vastaavaa pyöreää asiaa käyttäen 🙂 Sitten leikkelin ympyrät irti, ja käytin niitä aukeaman koristeluun. Aika kivan näköisiä pallukoita tuli, vaikka itse sanonkin, hih!

♥, Krista & Inka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *