Nyt olisi mun aika esitellä tätä mun hieman harvinaisempaa kalenteriaarretta, personal kokoista Kate Spaden Zip Wellesley Planneria hieman tarkemmin. Tätä on tosiaan vähän vaikeampi saada Suomessa käsiinsä – jälleenmyyjiä ei Suomessa ole yhtäkään, nettikauppakaan ei toimita Suomeen ja hinnat ovat muutenkin lievästi sanottuna pilvissä. Mikä tässä kalenterissa sitten on niin maagista, että olin valmis menemään vaikka läpi kiviseinistä, että saisin tuon aarteen käsiini?

kspl

Minun kalenteritaipaleeni alkoi lukiokalenteriden jälkeen kunnolla kesällä 2014 kun tilasin Filofaxin Saffianon violetissa värissä. Saffiano oli ihana, mutta silti haaveilin kirjekaverillani omistamasta mustasta Kate Spadesta kaikkine vetskareineen ja pilkullisine sisälmyksineen. En varmaan valehtele ollenkaan, jos sanon että ehdin omistamaan Saffianon noin kaksi viikkoa, ennen kuin eteeni tuli täydellinen tilaisuus saada Kate Spade käsiini nettikaupassa järjestetyn flash salen ansiosta.

ksalku

Long story short; amerikkalainen kirjekaverini, joka kyseisestä superalennuksesta vinkkasi, lupasi tilata kalenterin osoitteensa ja lähettää sen minulle maksua vastaan. Levotonta odottelua kesti parisen viikkoa, mutta se fiilis kun avasin laatikon missä tuo täydellisyys oli, teki kaikesta sen arvoista. Kalenteri oli kääritty punaiseen silkkipaperiin ja itse kalenteriosuus oli kalenterissa sisällä. Muistan tuijotelleeni kalenteriani varmaan kymmenen minuuttia ennen kuin uskalsin edes avata vetskarin ja kurkata sisälle.

kstulev

Alkuperäisistä kalenterisisälmyksistä minulla ei ole minkäänlaista kuvamateriaalia, mutta settiin kuului tosiaan kuukausi- & viikkonäkymät, osoitelehtisiä, tyhjiä sivuja ja jotain muuta satunnaisia sivuja. Kirjekaverini oli osannut vinkata, että mukana tulevat sisälmykset olivat muuten okei, mutta paperi oli todella ohutta, joten pistinkin saman tien uudet sisälmykset tilaukseen ja ne saapuivat melkeinpä samanaikaisesti itse kalenterin kanssa. En siis käyttänyt alkuperäisiä inserttejä päivääkään.

ksvalmisau

Mutta itse kalenterista. Mikä siitä tekee minun silmissäni täydellisen?

Kalenterin laadukkuus. Kalenteri on ollut minulla nyt jo yli kaksi vuotta, mutta sitä ei tosiaankaan huomaa mistään. Niin kannet, kuin sisällä olevat taskut ja materiaali yleensäkin, ovat pysyneet täydellisinä, vaikka kalenteri kulkeekin mukana päivittäin ties millaisissa kantamuksissa. Tässä tapauksessa laadusta tosiaankin kannatti maksaa!

kstakaa

Vetskari ja sisälmyksen pilkut. En voisi elää ilman tuota vetskaria. Toki se tuo omat haasteensa, sillä kalenteriin ei voi loputtomiin lisätä sisältöä, mutta samalla se estää satunnaisten paperilappusten ja klemmareiden tippumisen laukkuun ja hukkumisen. Voin myös ihan suoraan myöntää, että sillä sekunnilla kun näin nuo pilkut tuotekuvissa, tiesin että tämän kalenterin haluan. Kalenterin sisäkuviointi muuttuu aina välillä, jonain vuotena pohja oli pinkki ja siinä oli punaisia pilkkuja, jonain vuotena kuvio oli jotain ihmeellistä pinkkiä härvellystä. Mutta nuo punaiset ja vaaleanpunaiset pilkut hieman kermaan taittavalla taustalla ovat täyttä rakkautta.

ksmuistosivu

Viikko kahdella aukeamalla. Tämähän ei nyt varsinaisesti itse Kate Spadeen liity, sillä alkuperäiset insertit olivat viikko yhdellä aukeamalla – periaatteella, mutta silti! Kalenterini toimii myös jonkinlaisena päivä- ja muistokirjana, varsinkin kun olen vaihdossa tällä hetkellä. Polaroid Zipillä saa ihanasti muistoja mukaan kalenteriin, ja kun on puoli sivua tilaa kirjottaa päivästä, niin siihen mahtuu vaikka mitä muistoja ja kommelluksia. Olen myös tehnyt joitain sivuja kalenteriin itse. Lempparini on ehkä maailman kartta, josta väritän aina maat joissa olen käynyt. Kartta on visuaalisesti kauniimpi kuin pelkkä listaus maista (joita on tällä hetkellä muuten kasassa 19!). Teen myös kaikista reissuista kunnon muistosivut, joihin teippaan pääsylippuja, lentolippuja ja muita lippulappusia, joita reissuilta nyt tarttuu mukaan.

kskartta

Olen tosiaan aivan korviani myöten rakastunut kalenteriini. Kaikki puhuvat aina siitä kuuluisasta planner peacesta. Uskomatonta mutta kyllä –  minä saavutin sen jo toisella yrittämällä. Rakkaustarinamme on kestänyt jo yli kaksi vuotta, enkä usko että mikään voisi sitä hirveän helposti horjuttaa. Aion kyllä hankkia vaihtoaikani sivuille toiset kannet, sillä haluan ne visusti talteen. Vielä en kylläkään tiedä onko nuo kannet Kikki Kn vai jonkun muun merkin, mutta eiköhän sekin tässä vielä selviä!

ksedesta%cc%88

Kate Spadea on tosiaan hieman vaikea saada käsiin Suomessa. Parhaimmat mahdollisuudet on varmaan joidenkin Facebook- ryhmien kautta, joissa ihmiset kauppaavat kalentereitaan tai Ebaystä. Nykyään tuota myydään Kate Spaden nettisivuilla nimellä Grand Street Zip Around Personal Organizer ja sisäkangas on tosiaan erilainen kuin minun versiossani, mutta muuten kalenteri on melkeinpä sama!

tiia

1 comment on “Kate Spaden esittely”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *