Tapahtuipa eräänä päivänä, että Kalenterimania sai yhteydenoton YLEn Puoli seitsemän ohjelman toimittajalta, joka halusi tehdä jutun kalenteriaskartelusta ohjelmaan. Olimme tietysti innoissamme; mikä loistava mahdollisuus lisätä Kalenterimanialle tunnettuutta. Ja niin siinä sitten kävi, eräänä päivänä suuri pakettiauto pysähtyi kotikadullemme ja sisään astui kuvausryhmä isoine valoineen ja kameroineen.

Ohjelmaan haastateltiin Kalenterimanian ylläpidon puolelta Heidiä ja Sannaa. Yhdessä toimittajan kanssa sovittiin, että he tulevat Heidin kotiin kuvaamaan. Koti on siinä mielessä hyvä kuvauspaikka, että siellä saa olla rauhassa, eikä mihinkään ole kiire. Alun perin oli puhetta, että kuvaukset kestäisivät neljä tuntia, mutta venähtihän se aika. Kun kerran kivaa oli. Lisäksi meille kerrottiin, että lopullinen versio olisi vain noin kolmen minuutin mittainen.

Päivä oli hektinen. Valoja siirreltiin, kuvauskulmia vaihdeltiin ja äänentasoja testattiin. Asettelimme Sannan kanssa suuren valkoisen pöydän ääreen melkein kaiken kalenterituunaustavaran, minkä omistimme. Myönnettäköön tässä, että ihan kaikkea emme kehdanneet laittaa esille, etteivät toimittaja ryhmineen pyörtyisi. Tavaraa oli silti sen verran, ettei pöytää näkynyt juuri ollenkaan. Plus tietenkin ne kalenterit.

…Vielä ei ole kaikki tuunaustarvikkeet esillä…

Meitä haastateltiin yhdessä ja erikseen. Saimme kertoa rakkaasta harrastuksesta paljon: miten se alkoi, miksi se on kivaa, mitkä ovat lempikalenterimme jne. Tuunasimme yhdessä toimittajan kanssa kalentereitamme, ja kaikki tämä kuvattiin. Saimme antaa vinkkejä mitä kannattaa ottaa tuunauksessa huomioon ja miten sivuista saa mahdollisimman kivat. Paras puoli kalenterituunauksessa tosiaan on se, että se sopii kaikille!

Reilun neljän tunnin kuvauksien ja tuunailujen jälkeen olikin sitten aika laittaa homma pakettiin. Saimme tietää, että juttu tulisi ulos joulukuun 15.pv, mutta jo joulukuun 8.päivä meitä infottiin, että se esitettäisiin jo nyt! Jännittyneenä istuin television eteen katsomaan lopputulosta. Hyvähän se oli! Lyhyt ja ytimekäs. Mielelläni olisin katsonut sitä muutaman minuutin enemmänkin, kuten varmasti me kaikki kalenterimaaniset.

Mikäli missasit ohjelman, sen voi katsoa Yle Areenasta tästä.

Tietenkin nauhoitin ohjelman, entä sinä?

Kalenterimaniaa kaikille!

Heidi

PS. Saimme toimittajankin innostumaan kalenterituunailusta! Toimittajan ajatuksia aiheesta pääsee lukemaan täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *