Olen vähän yli 50v. Puutarhurinplanttu Varsinais-Suomesta. Kalentereihin olen tutustunut jo ihan pienenä. Isäni on kirjoittanut kalenteria jo 1950-luvulta alkaen. Ensimmäisen oman kalenterini olen voittanut koulussa Raittiusyhdistyksen (joo sellainen oli siihen aikaan) arvonnassa vuonna -77.

20161119_121652

Siitä lähtien olen enemmän tai vähemmän aktiivisesti pitänyt kalenteria. Yläasteella se oli teinari ja kouluaikana puutarhakalenteri. Silloin ei ollut mitään nykyään olevia ihania juttuja, mutta tärkeintä olikin tarinat ja salaisuudet.

Koristeluun käytettiin piirroksia ja lehdistä (Suosikki) leikatut kuvat ja tekstit. Sitten tuli tylsät peruskalenterit. Joihin merkitsin vain menot ym. Mutta kaiken muutti yksi keväinen päivä, kun löysin Kalenterimanian. Pitkään harrastuksena ollut korttiaskartelu oli hiipumassa, ja olin jo luopumassa kaikista tavaroistani. Mutta Kalenterimania on vaan niin mun juttu.

20161119_121719

Kalenterin tuunaaminen on vaan niin rentouttavaa puuhaa, jää kaikki ihanat härpäkkeet itselle muistoksi. Tykkään Diy-kalentereista, vaikka nyt käytössä on ihan kaupasta ostettu 11×17 cm 1pv/sivulla oleva kalenteri. Käytän tätä kalenteria päiväkirjamaisesti. Juoksevat menot on sitten paperidorissani, mikä kulkee mukana päivittäin. Vuoden 2017 kalenteri on vielä päättämättä, mutta pöydällä on 2 Diy versiota in 1 semidiy. 

20161119_1219142

Anneli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *