Tänään täällä kirjoittelee 25-vuotias Elli.

 Kalenterihistoriani. Etualalla Girls-kalenteri tuunatulla kannella ja punainen 2016 vuoden DIY-kalenterini.

Jo ala-asteella oli kalenteri joka syksyinen hankinta. Ensin oli Hevoshullu-kalenteri, myöhemmin se vaihtui Demi-kalenteriin ja kyllä kaapin perältä yhdet Girls- ja Sooda-kalenteritkin löytyvät, kuten myös Putingin Keiju- ja Angry Birds- kalenterit. Aikuisiällä käytössä on ollut ”peruskalentereita” joissa on pystypäivät ja kellonajat. Pakko on kuitenkin myöntää, että useimmat kalenterit jäivät parissa kuukaudessa laatikon pohjalle pölyttymään… En nimittäin koskaan tajunnut, että niitä voisi tuunatakin, vaikka muuten olen paperiaskartelua koko ikäni harrastanut.

Vuodenvaihteessa 2015-2016 en enää halunnut ”perustylsää” kalenteria. Googlailun jälkeen lähdin itse tekemään Wordilla kalenterisivuja. Sivut sidoin kierreselkäiseksi kalenteriksi Bind It All -laitteella. 2016 vuoden kalenteri ei valmistunut aivan vuoden alkuun, mistä pettyneenä en tykännyt sitä ruveta tuunaamaan, en halunnut ”tuhlata” (silloin vielä vähäisiä) tarroja ja teippejä. Totesin myös, ettei vertikaalipäivät sovi minulle. Maniani ilmeni siis vain netissä roikkumisena sekä hillittömänä washi- ja tarrahamstrauksena, mikä sai lisäpontta, kun alkuvuonna 2016 löysin Kalenterimanian.

Tästä viisastuneena aloitin 2017 kalenterin teon ajoissa oikean layoutin etsinnällä. Sivukooksi valikoitui lopulta isohko neliö, 21 senttiä kanttiinsa, ja päivät vaakasuuntaan. Sivujen ulkoreunoille mahtui vielä pystysarakkeet satunnaisille muistiinpanoille. Kierreselkäinen tuli tästäkin kalenterista, mutta nahkakantisia plannereita ihasteltuani tuunasin omaanikin kannet vanhasta laukusta!

Kuukaudet on jaoteltu erivärisin, mietelausein koristelluin välilehdin. Välilehtien väriteeman olen pyrkinyt siirtämään myös viikkosivuille ja pitämään sen koko kuukauden aina samankaltaisena. Kuukauden alusta löytyy koko kuukauden kattava ruudukko sekä taulukko liukuvan työajan seurantaa varten ja tilaa kuukauden tärkeimmille tapahtumille.

Tällä hetkellä en välttämättä edes tarvitsisi isoa kalenteria, koska muistiin laitettavia asioita ei juuri ole; työaika ei ole tarkka, enkä introverttina ole joka päivä menossa. Voi siis melkein todeta, että kalenteri on olemassa vain tavan vuoksi – ja koristelua varten! En ole hirveästi etukäteen koristellut sivuja, ainoastaan loppukuukauden aukeamia olen aloitellut. Näin yritän saada mielenkiintoni kalenteria kohtaan säilymään – jos tämä olisi se ensimmäinen kalenteri josta löytyy muistiinpanoja kokonaiselta vuodelta?

 Tähän aukeamaan eksyi painovirhepaholainen, mutta itsetehty saa olla itsetehdyn näköinen.

Pyrin pitämään kalenterisivut melko rauhallisina, että niihin mahtuisi myös tekstiä, jos juttua jostain syntyisikin. Etukäteen laitan yleensä vähän väriteemaan sopivaa teippiä ja merkitsen viikonloput leimalla sekä mahdolliset juhlapyhät tarroilla Jälkikäteen voi sitten tyhjät kohdat täyttää vaikkapa uusimmalla rakkaudellani: netistä tarrapaperille tulostetuilla tarroilla!

Tähän asti olen ollut uskollinen yhden kalenterin omistaja ja melko vahva plannerpeace on löytynyt. Aivan viimepäivinä olen kuitenkin herännyt tarpeeseen saada puppy-planner! Hauvavauva-kuume kohoaa ja johonkin voisi ruveta jo niitä koiranpentu-ajatuksia kirjaamaan. Lisäksi tämä voisi olla hyvä alku koirapäiväkirjalle, koska kahden aiemman koiran pentuajasta ei ole kuin satunnaisia merkintöjä, mikä näin jälkikäteen harmittaa aivan suunnattomasti! Aika näyttää mitä vuosi 2017 tuo tullessaan!

Happy Planning!

  • Elli

2 comments on “Minun maniani”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *