Vietin tosiaan puolisen vuotta Hong Kongin ihmemaassa opiskelemassa. Hong Kong on kaupunkina aivan ihana – ruoka on hyvää, kaupungissa on helppo kulkea, paikka on todella monipuolinen: vaellusreitit ja pilvenpiirtäjät ovat tässä kaupungisssa vierivieressä ja mikä parasta, kalentereihin liittyvää tavaraa löytää todella helposti! Tässä siis pientä vinkkilistaa paikoista, joista kannattaa kalenterituunaukseen liittyvää tavaraa etsiä, jos Hong Kongiin päätyy.

Log-On

Log-On on näistä kaupoista ehdottomasti se, josta kannattaa etsiä niitä söpöjä juttuja. Täältä löytää niin sushin muotoiset pyyhekumit, kuin useiden hyllyjen verran söpöjä tarrasettejä. Log-Onilla on myös todella hyvä vihkotarjonta – löytyy niin erimuotoisia ja mallisia erilaisilla kansikuvilla ja sisälmyksillä. Täältä on tullut myös bongattua ihania nahkaisia Traveler’s Notebookeja (en kuitenkaan ratkennut ostamaan). Log-Onissa on usein myös laaja valikoima kaikkea muuta tavaraa. Heidän laukku- & reppuvalikoimat kannattaa ehdottomasti tutkia läpi – eihän sitä koskaan tiedä, jos kalenteri vaikka tarvitsee uuden laukun tai repun jossa majailla.

Log-Oneja on ripoteltu pitkin poikin metro-asemia ja kauppakeskuksia!

Eslite

Eslite on Akateemisen kirjakaupan ja Suomalaisen kirjakaupan tyylinen Taiwanilainen kirjakauppaketju. Tänne kannattaa eksyä pelkästään jo aivan valtavan kirjavalikoiman takia. Kirjoja löytyy laidasta laitaan kaikista mahdollisista aihealueista, henkilökunta on ihanan avuliasta ja kirjoja on myös valtava valikoima englanniksi. Kalenterituunaukseen sopivia tarvikkeitakin Eslitestä löytyy todella kivan kokoinen osasto. Washiteippejä varsinkin on todella iso valikoima – varsinkin jos osuu paikalle silloin, kun kaupassa on washiteippien teemaviikot (oi kyllä – luitte oikein). Täältä löytää myös melko ison valikoiman erilaisia kalentereita – niin valmiiksi tehtyjä vihkomallisia, kuin myös erilaisia kansia kalentereihin. Filofax on Eslitellä vahvasti edustettuna, eivätkä hinnat todellakaan huimaa päätä!

Eslite: Hysan Place, Causeway Bayn metroasema & F- uloskäynti

Kikki K

Kaikkien (ainakin melkein) kuolaama kalenterimerkki, joka ei koskaan petä söpöydellään. Hong Kongista löytyy useampia Kikki K:n myymälöitä, mutta mielestäni helpoiten löydettävissä ja tuotevalikoimiltaan laajin löytyy Times Square nimisen kauppakeskuksen pohjakerroksesta. Myymälästä löytyy niin uusimman malliston kalenterit, kuin myös aikaisemmin julkaistuja aarteita ja jopa alehylly, josta saattaa tehdä kunnon löytöjä jopa -60% aleprosentilla varustettuna! Henkilökunta on todella avuliasta ja on jatkuvasti esittelemässä erilaisia tuotteita ja vaihtoehtoja. Valikoimaa tosiaan löytyy kalentereista vihkoihin, kynistä tarroihin. Kikkillä on myös muutamia erilaisia kirjoja, jotka kannattaa ehdottomasti tsekata, jos kaipaa inspiroivaa luettavaa!

Kikki K: Times Square, Causeway Bayn metroasema & A – uloskäynti

Muji

Jos kaipaat täydellisiä kyniä tai laadukkaita vihkoja, suuntaa Mujiin! Omalla kohdalla kävi niin, että niistä kynistä ei ole yhtäkään jäljellä mitä minulla oli kun saavuin Hong Kongiin. Mujin kynät on vain täyttä parhautta ja mikä parasta – valikoima on todella laaja. Mujilta löytyy niin laadukkaita alleviivaustusseja, kuin täydellisen ohuita kyniä kirjoittamiseen ja kaikkea siltä väliltä. Mujin vihkot ansaitsee myös oman mainintansa. Valikoimasta löytyy niin ruudullisia, viivallisia, blankoja ja dotted- tyylisiä vihkoja, ja kaikkia löytyy tietenkin erikokoisina ja –paksuisina. Jos mahdollisuus olisi, niin ostaisin Mujilta myös kaikki kalenteritarvikkeiden säilytysmekanismit, sillä Mujilta löytyy niitä täydellisiä muovisia pieniä laatikostoja ja lokerikkoja useissa eri koissa ja malleissa.

Mujin kauppoja löytyy myös pitkin Hong Kongia, useimmilla isoimmilla metroasemilla on Muji On the Go – liikkeitä.

Cn Square

Cn Square on kauppa, josta löytää varmasti ihan kaiken liittyen askarteluun, mitä koskaan keksiikään tarvitsevansa. Lippulaivamyymälä on aivan valtava kolmekerroksinen kompleksi: pelkästään silmämääräiseen läpikäyntiin menee yli tunti – saatika sitten jos haluaa käydä kaupan kunnolla läpi. Täältä löytää kaiken niin söpöistä tarra-arkeista ja washiteipeistä, valtaviin valikoimiin kyniä ja vihkoja. Cn Squaresta löytyy myös valtavat määrät erilaisia juhlakoristeluun liittyviä tarvikkeita, kuten pieniä paperipusseja ja rusetteja (täydellisiä myös kalenterituunaukseen). Cn Squaren edessä ja lähistöllä on useita täysin satunniaisia pieniä paperitarvikseständejä, joista voi tehdä vaikka mitä löytöjä!      Tänne suunnatessa kannattaa perheen miespuoliset yksilöt istuttaa lähistöllä oleviin kahviloihin ja nauttia!

Cn Square: Yau Ma Tein metroasema & C – uloskäynti

tiia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *