Bullet journal?? Mikä se on?! Lyhyesti sanottuna bullet journal on kalenteri, muistikirja ja päiväkirja yksissä kansissa. Alkuun pääseminen on helppoa, sillä et tarvitse muuta kuin kynän ja muistikirjan tai vihon.

Olen aina tykännyt kaikenlaisista muistilistojen kirjoittamisesta. Kirjoittelin niitä milloin mistäkin aiheesta muistilappuihin, käytettyjen kirjekuorien taakse… you name it… sillä seurauksella, että niitä irtolappuja oli käsilaukut ja takin taskut täynnä, enkä koskaan löytänyt sitä juuri sillä hetkellä tärkeintä muistilistaa. Bullet journalin myötä olin kerrasta myyty. Ennen raahasin mukanani kalenteria, muistikirjaa ja päiväkirjaa, mutta nykyään kaikki löytyy yksistä kansista.

Bullet journalin avulla pystyn sunnittelemaan kaikki tarvittavat menot ja tapaamiset helposti, eikä mikään niistä unohdu tai tule päällekkäisvarauksia, kun kaikki on kirjattuna samaan paikkaan. Lisäksi ne kaikki irtonaiset muistilistat ovat mennyttä, ja pystyn helpommin hyödyntämään tekemiäni muistilistoja, kun nekin löytyvät bullet journalista. Esimerkiksi voin suunnitella valmiiksi kahden viikon ruokalistan ja tehdä samalla ostoslistan tarvittavista ruuista. Lisäksi voin tehdä tulevaa matkaa varten pakkauslistan hyvissä ajoin ja täydentää sitä tarpeen tullen.

Viime vuonna käytössäni oli bullet journalina A5-kokoinen kierreselkäinen kirja, mutta halusin täksi vuodeksi vielä pienemmän version, joka mahtuu hyvin mukaan pienimpäänkin käsilaukkuuni.

Jokainen voi itse suunnitella omannäköisensä bullet journalin, mutta itse olen todennut hyväksi sisällyttää bullet journaliini seuraavat asiat:

SISÄLLYSLUETTELO; näin pystyn nopeasti näkemään mitä miltäkin sivulta löytyy.

VUOSILOKI; josta näen kerralla koko vuoden, jos tarvitsee nopeasti esim. tarkistaa mille viikonpäivälle jokin tietty päivä osuu.

KUUKAUSILOKI; johon kirjoitan tulevan kuukauden tapahtumat sekä kuukauden tärkeimmät asiat.

VIIKKOLOKI; johon lisään kuukausilokista kyseisen viikon tapahtumat sekä omat ja mieheni työvuorot.

PÄIVÄLOKI; on sitä varten, että sinne teen kyseisen päivän to do -listan. Jos jokin päivän tehtävistä on sellainen, että siirrän sen tekemisen vaikka seuraavalle viikolle, on se helppoa siirtää jo valmiiksi odottamaan oikean päivän kohdalle.

 

Löysin Sandyn verkkokaupasta ihanat Suuntaviivoja kevääseen -tehtäväsivut, jotka lisäsin omaan bullet journaliini. Ne muistuttavat minua tärkeistä asioista ja auttavat minua keskittymään juuri haluaamiini asioihin.

Suosittelen lämpimästi bullet journalin pitämistä kaikille, sillä siitä voi tehdä omannäköisensä omien tarpeidensa mukaan.

Piia

P.S. Tästä voit vielä käydä lukemassa haastatteluni bujosta.

 

Blogissa aiheesta kirjoitettu lisäksi mm;

Bujoilua Traveler’s Notebookissa

Uusi harrastus vei mennessään..

Ensiaskeleita bujoiluun

Kalenterimanialainen esittäytyy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *