Ajatus siitä, että voisi itse suunnitella itselleen unelmiensa kalenterin, on näin maanikkona erityisen kutkuttava. Hetkeksi aikaa iski kuitenkin myös jonkinlainen lamaannus tämän ajatuksen äärellä – millainen olisi varmasti täydellinen, unelmieni kalenteri, kun kaikissa jo olemassa olevissakin on omat hyvät ja kauniit puolensa? Lähdin listaamaan paperille asioita joista kalentereissani pidän, ja pian alkoikin hahmottua jonkinlainen mielikuva täydellisestä yksilöstä.

Kannet. Kansien olisi ehdottomasti unelmien kalenterissa oltava ihanat. Eikä vain ihanat, vaan kutsuvatluokseenkilometrinpäästä-ihanat! Omalla kohdallani tämä tarkoittaisi värimaailmaltaan joko minttua, vaaleanpunaista, tai mustavalkoista. Lisäksi jokin kaunis kuva, tai quote, foilattuna olisi ehdottomasti plussaa! Ensimmäisenä näen mielessäni kultafoililla tekstin ” Not every day is good, but there is something good in every day ♥ ”. Oma lemppari quoteni. Kuvaksi taas tulisi ehdottomasti kuningaspyton, voi miten nätiltä piirros jostakin omasta käärmestä näyttäisikään foilattuna kuvana.. Yksisarvisetkin olisivat myös yksi varteenotettava vaihtoehto kansikuvitukseen.

Taskuja olisi ehdottomasti oltava! Taskut voisivat olla yhdistelmä Heidi Swappin ja Color Crushin taskuista; riittävästi tarpeeksi syviä pikkutaskuja ja yksi iso tasku edessä, ja iso tasku takana. Ja yksi läpinäkyvä luukku eteen, koristeluita, esimerkiksi valokuvaa/pl-korttia varten!

Kalenterityyppi. Tämä on itselleni ehkä vaikein mietittävä. Tykkäsin rengasplanneristani, mutta niin tykkäsin myös itsetehdystä a5-vihkokalenteristani. Ja rakastan travellers notebookkiani. Jos voisi yhdistää jämptit, nepparikiinnityksellä olevat kannet, rengasmekanismin JA travellers notebook-tyyppisen kuminauhaosion, voisi se olla ehkä ratkaisu. Tai sitten menisi vain sekavaksi jos samassa kalenterissa olisi useampi kiinnitystapa sivuille/inserteille..Hmm! Tätä en osaa siis oikein päättää, joten ohoi, jos joku haluaa minut suunnittelemaan kalenteria – tämän miettimiseen tarvitsen lisäaikaa, kiitos 😀

Sivut saisivat olla aika koristelemattomia, jotta omille koristeille ja luovuudelle olisi mahdollisimman paljon tilaa! Päivät voisi olla vaakaan, ja mieluiten päiväämättömät. Itse saisi silloin päättää koska kalenterin aloittaa, ja valita päivämäärien värin muuhun viikon koristeluun sopivaksi. Yksi hauska vaihtoehto olisi myös se, että kalenteri sisältäisi monia erilaisia viikkoaukeama designeja, jotka vaihtelesivat viikosta toiseen! Joitakin mietelauseita tai pieniä mustavalkoisia kuvia voisi ehkä sivuilla olla jo valmiina, ei kuitenkaan paljoa. Sivujen materiaalin tulisi olla laadukas! Paksuhkoa, jämptiä paperia, joka ei rypisty helposti, tai päästäisi tussienkaan värejä läpi.

Mitä muuta kalenterini sisältäisi viikkoaukeamien lisäksi? Ainkin reilusti muistiinpanosivuja, to do-listapohjia ja kauniita välilehtiä! Vaaleanpunaisia, turkooseja ja mustavalkeita välilehtiä, kimmeltävin yksityiskohdin. Kuvituksina raitoja, pilkuja, kameroita, ilmapalloja, kirjoituskoneita, sulkia, timantteja.. Täydellisessa kalenterissa olisi myös selkämyksessä valmis paikka kalenterikoruja varten!

Miltäs kuulostaa, voisiko minun unelmieni kalenteri olla sinunkin makuusi sopiva?

♥, Inka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *