Olen todellinen washiaddikti. Olen monesti huokaillut kauniiden paperien kanssa, että voi kun tätä olisin jokin tapa käyttää kalenterissa. Tai mikä sen parempaa, voi kun se olisi teippiä.

Tein googletuksen ja katselin useita tutoriaaleja, joissa oli erilaisia ohjeita kuinka washia voi tehdä itse. Minusta tällä ohjeella sain aikaan kaikkein autenttisimman lopputuloksen. Pidemmittä puheitta, tarvikkeet:

  • Kaunista kuviopaperia tai pahvia.
  • Magic tape – teippiä tai muuta vastaavaa arkistointiteippiä
  • Sakset, tai vielä mieluummin paperileikkuri
  • Kaksipuoleista teippiä
  • Kulhollinen vettä

Oikeastaan mikä vain paperi käy. Ehkä ihan superpaksusta kartongista en lähtisi washia tekemään, kun sitten taas olen testannut että sanomalehtipaperikin toimii vallan mainiosti tässä. Scotchin magic tape on ainoa teippi joita olen testannut kun sen toimivaksi totesin. Leikkuri on pop, koska saat suoria ja tasapaksuja teippejä helpommin. Kaksipuoleisen teipin tulisi olla lähellä taikateipin leveyttä.

Tarvikkeet

Ensin leikkaat saksilla tai leikkurilla taikateipin levyisiä suikaleita, sen verran kun teippiä haluat. Oman teippini leveys on noin. 1,90 cm.

Suikaleet

Seuraavaksi tulee haastavin ja hermoja raastavin osuus. Taikateippi on todella sähköistä, joten se oikein vetää itseensä paperia. Sinun tulisi saada suikaleet teipattua siltä puolelta, jonka haluat lopullisessa washissa näkyvän. Kannattaa kerätä aimo kourallinen kärsivällisyyttä ja kokeilla miten teipin saa parhaiten suoraan, itsellä joka toinen tuppaa menemään vinoon. Paina kynnellä tai tylpällä työkalulla teippi tiivisti kiinni paperiin.

Teippaus

Ota kulho ja laita pätkät veteen lillumaan veteen 5-15 minuutiksi, riippuen paperin paksuudesta.

Kylpy

Kun paperit ovat lilluneet, nosta yksi kerrallaan ja sormin varovasti hiero paperin nurjaa puolta, kunnes paperin pinta rikkoutuu. Älä paina liian lujaa, ettei alin, eli kuviokerroskin lähde mukana. Toista kaikille pätkille.

Nyhtäminen

Tämän jälkeen anna teippien kuivua kunnolla, jonka jälkeen yksinkertaisesti teippaat kaksipuoleisen teipin suikaleen nurjalle puolelle ja TADAA, sinulla on omatekoista feikkiwashia!

Valmis!

Washi toimii näyttävästi, mutta sitä ei voi repiä, eikä sitä voi siirtää, sillä kaksipuoleinen teippi ottaa kovaa kiinni paperiin. Kylvettämisen ja nyhtämisen ansiosta feikkiwashillasi on kuitenkin hieman läpinäkyvä vaikutus kuten aidoilla sukulaisillaan. Kuvassa vielä aidon ja omatekemän ero. Ei hullumpaa, vai?

Aidon ja omatekoisen washin ero

Elina Marttila

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *