Minä olin se joka ryhmässä suureen ääneen sanoi etten ikinä halua mitään traveler`s notebookia, enkä yhtään ymmärrä moisten funktiota ja blääh blääh blääh. Ei minulle. Kunnes vastaani tuli Color Crushin blush & gold foil. En silloin heti sitä tilannut, koska ihan oikeasti en keksinyt mitään miksi ottaisin käyttööni traveler`s notebookin. Kunnes vuoden edetessä tajusin että suunnitelmani päiväkirjasta kalenterin välissä, budjetista kuukausiaukeaman välissä jne ei vain tule yhtikäs mitään. Ei vain tule. Ei toimi. Päätin että minäkin haluan kannet ja vihkoja väliin. Pakko saada. Paitsi että haluamani malli oli myyty loppuun. Kaikkialta. Koko hemmetin maailmasta. TAAS. Aiemminhan näin kävi Heidi Swappin kanssa. Toki jostain Amazonin syövereistä kannet olisi voinut saada riistohintaan ja siihen tullit ja postikulut ja luoja tietää mitä vielä päälle. Joten jätin ne ostamatta.

Ehdin jo varata minttupohjaiset ruusukuvioiset kannet Se Hämeenpuiston Vihkokaupasta, kun Chic Companyn Facebook-sivuille tuli ilmoitus että Color Crusheja on tullut myyntiin. Ja siinä se oli. NE HEMMETIN KANNET joita olin kuukausitolkulla etsinyt. (välihuomatuksena kävi sitten ilmi, että tavarat olivat olleet Omziinilla jo kuukauden ja hän oli ollut täysin tietämätön siitä että itken kyseisten kansien perään) Siitä ei mennytkään kuin pari päivää ja kannet tulivatkin. Mukana tuli yksi täysin blanko vihko, ruskealla kannella jonka päällystin heti ns muistiinpanovihoksi. Muut vihot tilasin Vihkokaupasta ja ne tulivat sillä aikaa kun olimme joulunvietossa perheeni kanssa. Vihkoja on yhteensä kuusi: päiväkirja, budjetti, muistiinpanot, listat ja kaksi tyhjää jotka voin laittaa sitten päiväkirjan tai listojen jatkoksi tarvittaessa. Enemmänkin mahtuisi helpostikin, ainakin kaksi vihkoa lisää, mutta en koe tarvetta tunkea kansia liian täyteen.

Tilasin aikanaan Klemmarikellarista Heidi Swappin tabejä, joissa osassa oli tekstit valmiina ja osa täysin blankoja. Alkuperäiseen suunnitelmaani ne eivät sopineet, mutta tähän ne kävivät kuin nenä päähän. Niin värimaailmaltaan, kuin teksteiltäänkin. Thoughts pitää sisällään päiväkirjan noin kuukauden ajalta (yllätin itseni innostumalla kirjoittamisesta ja kirjoitin lähes koko vihon täyteen alle kuukaudessa….), Remember This nopeita ajatuksia ja muistiinpanoja, Things To Do tietenkin listoja listoja listoja (lister`s gotta list) ja Don`t Forget on muistettavia ajatuksia varten.

Sen lisäksi että koristelin itse vihkojen kannet niin menin ja päällystin ne kontaktimuovilla. En tiedä kuinka moni tekee niin, mutta minä en henkilökohtaisesti voi sietää repsottavia koristeluita, tai sitä että värit karisevat vihkojen selkämyksestä kun niitä availlaan ja ne hinkkaavat vasten kansia. Ainoastaan blankon vihon kannen päällystin kuitenkin kokonaan, muiden vihkojen kannet olivat jo itsessään todella kauniita ja lisäilin niihin vain itselleni ja vihon teemaan sopivia koristeita.

Totuushan on se, että tämäkin kokonaisuus muuttaa muotoaan siinä missä kaikki muutkin kalenterini. Traveler`s notebookista on tullut minulle ehkä enemmän nimenomaan muistettavia asioita varten mukana kulkeava muistikirjakokonaisuus. Listaan sinne hashatageja, summia, kirjoja. Oikeastaan ihan mitä tahansa. Haluaisin myös kokeilla erilaisia tekniikoita, harjoitella tekstausta, iskea koko luovuuden kirjoni näihin kansiin. En niinkään ole koristellut sivuja, vaikka mukana kulkeekin muovitaskukokonaisuus jossa on washeja ja kaikenlaista pikkusälää.

Minusta alkaa tuntua että hallittavan kokonaisuuden kasaaminen on täysi mahdottomuus. Mutta eipä anneta sen häiritä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *