Arvon herra Heikki Malinen,

me olemme Kalenterimania, yli 3000 hengen Facebook-ryhmä, joka aktiivisesti käyttää Postin palveluita huolimatta siitä, että hintataso nousee jatkuvasti ja palveluiden laatu huononee. Me ryhmäläiset lähetämme postikortteja, kirjeitä, pieniä lahjoja, yllätyskuoria ym. pientä kivaa jatkuvasti. Parhaimmillaan yksittäinen henkilö voi postittaa viikon aikana kymmenen kuorta. Puhumattakaan tietenkään siitä, että tilaamme tuotteita yrittäjiltä, jotka toimittavat tilauksiaan Postin kautta. Toki osa yrittäjistä on siirtynyt muiden palveluntarjoajien kyytiin, sillä te Postissa olette hukanneet useita pakettejamme ja vain kohautelleet olkianne, kun olemme niiden perään kyselleet.

Miten te Postin johdossa olevat ihmiset luulette, että hintojen nosto lisää postituksien määrää? Näin maallikkoina meidän on todella vaikea kuvitella yhteys näiden kahden asian välillä. Useilla meistä on kirjekavereita ympäri maailman ja Suomen postimaksut ovat kyllä aivan omaa luokkaansa ja aiheuttavat jatkuvasti hämmästelyä.

Postilla on aikaa kävelyttää vanhuksia, pestä ikkunoita, haravoida lehtiä, mutta ei aikaa ja resursseja jakaa postia joka päivä? Posti ei kykene uutisoinnin mukaan myöskään käsittelemään paketteja, jotka tilataan mm. Kiinasta, koska ne ovat niin ”hankalan mallisia” tai muuta. Postin tarkoitus, korjatkaa, jos olemme väärässä, on nimenomaan toimittaa postia asiakkaille? Miten se, että otatte asiaksenne hoitaa muita töitä kuin mitkä teidän on tarkoitus hoitaa, ajaa meidän, eli teidän asiakkaidenne etua? Ei mitenkään.

Teiltä löytyy jatkuvasti selityksiä ja lukuja, joihin vetoatte ja joiden takia nostatte hintoja. Silti, vaikka maksamme jo nyt naurettavia summia yhdestä postimerkistä, palvelunne laatu huononee. Miten tämä on mahdollista? Kalenterimanian jäsenistöstä löytyy myös Postin työntekijöitä, heidän läheisiään sekä entisiä työntekijöitä. Kyllä me puhumme paljon Postin palvelusta, sen laadusta ja varsinkin niistä hinnoista. Ryhmässä on paljon työkyvyttömiä, kotiäitejä, opiskelijoita ja muita ihmisiä, joiden pussista te johtajat revitte ne kovat palkkanne. Me ymmärrämme kyllä palkat, silloin ne kohdistuvat oikeaan kohteeseen. Esimerkiksi työntekijälle, joka saa palkkaa tekemästään työstä. Mutta mitä ihmettä te johtajat siellä touhuatte? Nostatte palkkaa, nostatte hintoja, annatte ihmisille potkuja. Tältä se näyttää meille asiakkaillenne.

Me Kalenterimaniassa toivomme kovasti, että hintojen nousulle löytyy jokin perustelu? Jokin järkevä perustelu. Koska nykyisellään tämä ei ainakaan kannusta meitä kirjoittamaan lisää postikortteja tai kirjeitä. Sen sijaan se kuulostaa siltä, että te yritätte ajaa itseänne alas ja tehdä tilaa mahdollisille kilpailijoille? Nythän jo osa posteistamme tiputellaan meille öisin, muiden kuin teidän toimestanne. Mikä on aika outoa mielestämme.

Ystävällisin terveisin,

Kalenterimanian Ylläpito

5 comments on “Avoin kirje Postille”

 1. Työskentelen itse asiamiespostissa ja on todella turhauttavaa jatkuvasti saada postin toiminnasta johtuvaa palautetta, me vain tarjoamme postin palveluita, emme ole vastuussa postin toiminnasta. Valitettavan usein on paketteja täysin hukassa tai ne ovat menneet ihan täysin väärään kaupunkiin ym.. Vuosien aikana postin palvelut ovat heikentyneet todella paljon (esim. maksikirjeen poistuminen ym) ja hinnat nousseet pilviin sekä jakelu hidastunut

  • On harmillista jos syyttävä sormi kohdistuu teihin, perusduunareihin, kun eivät nämä asiat ole teistä kiinni. Syyt löytyvät johtoportaasta. Tiedostamme että paljon työpaikkoja on menetetty ja se vaikuttaa toki jäljelle jääneiden työmääriin. Todella, todella surullista.

 2. Kun ajatelee maito tölkin hintaa ja posti merkin hintaa . niin voi moni miettiä kumman ostaa. kun maito on kohta halvempaa ja moni maito on jo halvempi kuin posti merkki esim hyla maidot.

 3. Olen seurannut postista käytyä keskustelua jonkun verran viime kesästä asti, kun itselläni jäi saapumatta noin kolmen kuukauden sisällä 10 kirjettä (osa suomesta ja osa ulkomailta). Nyt on toiminut vähän paremmin.

  Se tuntuma mikä itselle on tullut, on se, että posti haluaisi eroon meidän perusjamppojen postista kokonaan. Se on ilmeisesti työlästä, aikaavievää ja hankalaa jaotella ja jakaa?? Koska meillä täällä suomessa on lähinnä ollut vain yksi vaihtoehto meidän peruskuluttajien posti tarpeisiin ja se on ollut posti, niin nyt olemme tilanteessa, jossa Posti ei ilmeisesti sitä halua tehdä, mutta ei ole ketään/mitään siihen tilallekaan. Näin posti saa suhteellisen mielivaltaisesti tehdä mitä tekee (toki on lakeja jne. määrittämässä postin tehtävää, mutta ilmeisesti juuri Posti haluaisi karsia näitä laissa määriteltyjä tehtäviä mm. viisi päiväinen jakelu).

  Se mikä itseäni on ärsyttänyt syvästi, on juuri se, että ennen Postin palveluihin pystyi luottamaan. Mutta ainakin viime kesänä omalta kohdalta se luottamus Postin toimintaan kyllä mureni. Jos voisin käyttää muita palveluita, varmasti sen olisin tehnyt, mutta kun ei ole mitään tilalle??? Harmittaa myös se, että tämä Postin toilailu sai minut oikeasti harkitsemaan swappailun ja muun mukavan lopettamista 🙁

  Saa nähdä miten Postin palvelut tulevat muuttumaan ja posti toiminta jatkumaan.

  • Hei Heli! Todella ikävä kokemus sinulla. Ei valitettavasti ainut, vastaavia tarinoita on parin viime vuoden aikana kuulunut aivan liikaa. 🙁

   Me todella toivomme meidän perusjamppojen postipalveluiden säilyvän käytettävissä – luotettavasti sekä järkevään hintaan! Toivottavasti et joudu luopumaan harrastuksistasi, ainakaan postin takia ❤

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *