Jokin aika sitten juttelin ystäväni kanssa siitä miten markkinoille tarvittaisiin vauvakirja joka on paljon enemmän kuin vauvakirja. Sellainen missä perinteiset sukupuoliroolit ja perhemallit eivät olisi niin selkeästi esillä ja suuressa osassa. Keskutelumme sivutti myös Oot niin ihana-vauvakirjaa ja sen upeaa graafista ilmettä, mutta emme paneutuneet asiaan sen enempää. Myöhemmin illalla messengerini ilmoitti uudesta viestistä, Oot niin ihana-vauvakirjan tekijä Aino kirjoitti minulle ja ehdotti yhteistyötä. Sanoin sen enempää asiaa pohtimatta että kyllä, olemme mukana. Miksi? Koska se mitä ehdin aiemmin päivällä tutkia Oot niin ihana-sivuja oli vakuuttanut minut jo niin paljon että olin ehtinyt harmitella ettei tuotetta ollut saatavilla kun oma tyttäreni oli vauva. Eli tämä postaus on toteutettu yhteistyössä ja tuote on saatu.

Oot niin ihana on tuotteenakin aika ihana, se on visuaalisesti upea ja mikä tärkeintä: se ei ole mitenkään sidoksissa mihinkään perhemalliin. Se sopii niin sijaisvanhemmille, adoptioperheille, yksinhuoltajille kuin ihan ”perinteisillekin” perheille. Sitä ei tarvitse täyttää kuten vauvakirjoja yleensä täytetään. Kuukausietapit voi hyödyntää niin, että kirjoittaa esimerkiksi siitä kun lapsi on ollut kotona kuusi kuukautta, ei siitä kun vauva täyttää kuusi kuukautta. Jos jokin sivu ei miellytä sen voi jättää kokonaan pois ja korvata jollain toisella. Oot niin ihana-sivustolla on muutamia tulostettavia lisäsivuja ja toivottavasti lisää on tulossa.

Kansiomalli on ehdottomasti toimiva ratkaisu, sillä se tosiaan mahdollistaa sivujen lisäämisen ja niiden pois ottamisen helposti. Kalenterituunaajat arvostavat varmasti myös sitä, että kansiomalli mahdollistaa koristelut ilman että kirja räjähtää käsiin heti. Voitte siis rauhassa lisäillä kuvia, washia ja tarroja mukaan! Me Kalenterimanian ylläpidossa arvostamme myös erityisesti sitä että tuote on suunniteltu ja valmistettu Suomessa. Ja ehditty jo myydä varastot loppuunkin, mutta ei hätää! Lisää on tulossa piakkoin. Onneksi muita tuotteita on myös saatavilla, kuten neuvolakortin kansia (nämä ovat omalla lapsellani käytössä!)

Puhutaanko sitten hetki siitä visuaalisesta ilmeestä? Oot niin ihana on mielestäni vähän jopa Heidi Swapp-henkinen. Ryhmäläiset tietävätkin että olen kova Swapp-fani ja myönnän että tämä mielleyhtymä ei siis haittaa minua yhtään. Värimaailma on herkkä, mutta ei liian pastellinen ollakseen, noh, ällöttävä. Se on rauhallinen. Fontit ovat kiemuraisia, hieman lapsenomaisia mutta eivät liian lapsellisia! Pidän myös siitä ettei kirjaa ole tällätty täyteen mukasöpöjäkuvia, vaan on tyylilleen uskollinen alusta loppuun asti. Ainoa mistä olen hieman huolissani: valkoiset kannet. Oma lapseni ainakin tuntee suurta tarvetta käpälöidä tätä, vaikka tuote ei meille jääkään. Olen siis joutunut säilyttämään sen laatikossa sen sijaan että se olisi esimerkiksi kirjahyllyssä. Valkoinen kuitenkin varmasti miellyttää suurinta osaa ostajista, joten hyväksyn sen. Arvostan itse myös sitä että kirjan linja ei ole skandinaavinen, ainakaan liiaksi, sillä silloin se olisi omana makuuni tylsä. Tuote on myös laadukas. Sivut ovat jämäkkää kartonkia joten kestävät varmasti suurimman osan kynistä ja kenties jopa leimailua. Kansio on magneettisuljettava (ja yllättävän jämäkkä)

Lisäinfoa Oot niin ihana -tuoteperheestä löydät heidän kotisivuiltaan ja inspiraatiota kannattaa tsekata niin Instagramista, kuin 3.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *