Viime kesänä ostin ensimmäisen Color Crushin a5 natural-värisen kalenterin. Vuodelle 2017 sitä korvaamaan astui valkoinen CC a5, joten nämä kannet jäivät vaille käyttötarkoitusta. Mutta vain hetkeksi! Keksin pistää MadRan Neuleen asiat näihin kansiin. Ensin suunnittelin sisällön, jonka toteutin tietokoneella wordilla. Tulostelin sivut, leikkasin ja rei’itin, enkä voisi olla tämän tyytyväisempi! No, miltä se nyt sitten näyttää?

Sisuksiin päätyi postimerkkien lisäksi lankojen vyötteitä, yrityksen osoitetarrat, ja Happy Mailin mukana tulleita käsitöihin liittyviä papereita, nappeja. Kanteen valikoitui kaunis kortti lankakerineen.

Kaikki sivut on tehty wordilla, ja koristeltu jälkikäteen. Kalenterin kansilehden koristelin aihepiirin mukaisesti.

Halusin vuosikalenterin, sillä se on jäänyt mielestäni uupumaan monesta kalenterista joihin olen tutustunut. Tarkoituksena oli saada kunnon näkymä siihen, mitä käsitöitä milloinkin on valmistunut. Myös Deadline-päivät on helppo merkitä kalenterin vuosinäkymään joka ensimmäisenä tulee vastaan.

Pidän listaa jokaisesta tilauksesta. Muuten en pysyisi kärryillä. Ensimmäisen vuoden aikana tilaukset merkkasin vain iPadin Pages-sovellukseen, mutta nyt paperiversio löytyy kauniisti koristeltuna ihanien kansien välistä.

Halusin seurata, kuinka kauan minkäkin neuleen valmistamiseen menee – viime vuonna työn tohinassa se vallan unohtui! Nyt siis pystyn hienosti seuraamaan, koska olen aloittanut minkäkin työn ja koska mikäkin on valmistunut.

Koska neuloosi on parantumaton sairaus, ja vapaa-aikananikin neulon, halusin myös laittaa ylös kaikki muutkin neuleet mitä on tullut tehtyä.

Jokaiselle kuukaudelle on oma kansilehtensä.

Viikkonäkymää en kokenut tarvitsevani lainkaan, joten kuukausinäkymä oli loogisin vaihtoehto omaan kalenteriini. Sivut muistuttavat Color Crushin omaa kuukausiaukeamaa, sillä sen rakenteeseen ihastuin. Nyt kuitenkin suomalaisilla päivillä, ja maanantaista alkaen! Wordilla tämän tekeminen oli hämmentävän helppoa! Tulostin lankakerätarroja omalla tulostimellani, ja tarran saa asettaa paikoilleen jokaiselle päivälle, jona on neulonut. Eipä ole montaa päivää helmikuussa ilman puikkojen kilinää ollut… (Tosin puiset puikkoni eivät paljoa kilise)

Kuukausiaukeaman jälkeen tulee kuukauden yhteenveto. Jokaiselle kuukaudelle on myös oma tilauslistansa, jonne merkkaan ylös ne tilaukset, mitkä on tarkoitus tehdä kunkin kuukauden aikana.

Tilausvahvistussivun takana on kuukaudelle oma budjetti, jonne tulee merkattua sekä tulot että menot. Halusin kalenterin helpottamaan myös tämän vuoden kirjanpitoa, sekä veroilmoituksen tekoa sitten ensi keväänä. Tilausvahvistukset löytyvät kansilehden takaa, jokaiselle kuukaudelle omansa.

Pidän siitä, että a5-kokoiseen saa niin helposti tehtyä sivuja itse. Näppärästi myös kuittina toimiva tilausvahvistus/lasku kulkee mukana kaksin kappalein, toinen lähtee tilauksen mukana asiakkaalle ja toinen jää itselle muistoksi.

Aika paljon neulon ns. ”omasta päästä”, mutta jos löydän jonkin ihanan ohjeen, jota olen soveltanut, sujautan senkin kalenterin väliin. Näin kulkevat ohjeetkin mukana! Kirjoitan myös itselleni omia ohjeita, jotka myös löytyvät kalenterini välistä.

Color Crushin omat muistiinpanosivut ovat myös päässeet kalenterin väliin, jos tarvitsee merkata ylös jotain tilauksiin tai käsitöihin liittyvää.

Joskus tulostelen kuvia, joista saan inspiraatiota mahdollisiin tuleviin töihini. Nekin saan mukaan kalenterin välissä, ja voin mahdolliselle asiakkaallekin niitä näyttää, mikäli tapaamme.

Valmistuneet tilaukset halusin myös tallettaa kuvina kalenterin väliin. Näinollen kalenteri toimii myös ”portfoliona”.

Luonnollisesti omillekin käsitöille on osio erikseen!

Parantumaton neuloosin riivaama kalenterimaanikko kiittää ja kuittaa 😉

 

 

2 comments on “Käsityöyrittäjän DIY-Kalenteri”

    • Neuloosi on vakava tauti! ? Ideat ovat käytettävissä, hyvä että oli iloa tästä sullekin! ???

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *