Moikka moi!

Tätä postausta kirjoittelee 33-v kalenteriharrastaja Pirre (äiti, vaimoke, toiminnanohjaaja, maatilan emäntä). Oon käyttäny kalentereita päiväkirjojen lisäksi ala-asteajoilta saakka (mm. Sooda, Nalle Puh, Mikki Hiiri yms. Koko aikuisikäni oon käyttäny Burden Student-kalenteria.) Suurimmaksi osaksi kalenterit on täyttyneet teksteillä (menemiset, tekemiset, säätila, koulu-/työaika, synttärit, kyläilijät jne.) Hyvin harvoin koristelin kalenteriani yhtään millään.

Viime kesänä törmäsin netissä seikkaillessa Kalenterimanian blogiin ja olin heti myyty. Päivittäin kävin ihastelemassa teidän muiden kalentereita ja kauniita tuunauksia. Aloin haaveilla omasta upeasta kalenterista. Päätin kuitenkin alkuun koristella jo olemassa olevaa Burdeani, että tietäisin, millaisen uuden kalenterin oikeasti haluaisin.

Olin tottunut pystysarakkeisiin ja siihen, että koko viikko on samalla aukeamalla. Siitä en ollut valmis luopumaan. Kalenterissa saisi olla kokoa, koska kirjoitan paljon päivien tapahtumista, enkä pidä kalenteria mukana juuri missään. Muuta en alkuun osannut ajatella.

Pitkän pohdinnan jälkeen päädyin hankkimaan Happy Plannerin. Sen ja hiukan tilpehööriä ostin viime marraskuussa. Siitä se sitten lähti. Lapasesta. (Osuva sanonta minulle, joka neuloo päivittäin). Joulukuussa kotiutui toinen kalenteri: Carpe Diemin The Reset Girl, johon rakastuin ensisilmäyksellä. Ja samalla kertaa tuli tuhlailtua muutenkin. Washeja, muistilappuja, kansiotaskuja, koristeita…. Voi minun kukkaronnyörejä! Mutta hei, tää mun rakkauspakkaus on just sellainen, kuin kuvittelin sen olevan. Ihana, ja just sopivalla määrällä asennetta varustettu söpöstys mun makuun. HP:ia yhtään vähättelemättä.

Viikon tuunailun aloitan aina washeilla. Sitten liimailen tulostetut kuvat ja tekstit (tulostin laulaa ahkeraan). Joskus lisään pitsinauhaa. Jätän tilaa kirjoittamiselle ja jos aukeamalle meinaa jäädä liikaa tyhjää, täytän tyhjät kohdat lisäämällä esim. tarroja viikon päätteeksi.

Joulunpyhät tuskailin, että miten ihmeessä saan molemmat kalenterit henk.koht. käyttöön, koska työkäytössä on Time/system Finlandin kalenteri. Jonkin aikaa pohdittuani ongelma ratkesi melkein itsestään. Työkalenteri on palkkatyötä varten (sitä koristelen maltillisesti), CD on vain ja ainoastaan omille ajatuksilleni varattu ja HP:ssä on sitten koko perheen menemiset, kuulumiset, tapahtumat ja maatilan työt (niistä kun on pidettävä tarkkaa kirjanpitoa). Tämä ratkaisu on osoittautunut mulle täydelliseksi. Saan valita, keskitynkö työjuttuihin kodin ulkopuolella, kotijuttuihin vai ihan vaan itseeni.

Aika näyttää, haluanko tulevaisuudessa kalenteriltani jotain enemmän tai vaihtaa esim. viikkonäkymää vaakamalliin. Mutta just nyt on hyvä. Kalentereitani tuunaillessa mieli rentoutuu, ajantaju unohtuu ja hyvä olo valtaa koko kehon. Miten ihmeessä en oo löytänyt tätä hommaa aiemmin?? Parempi myöhään, kuin ei milloinkaan.

Kiitos teille jokaiselle inspiroivista ideoista, avusta ja vinkeistä sekä jokapäiväisestä annoksesta hyvää mieltä. Ootte mahtavia!

<3:llä Pirre

P.s odottelen sormet syyhyten tilaamiani Color Crushin Mint Floral-sarjan upeuksia. TN tulee olemaan koti bujoilleni (käsityöt, kuntoilu, kotityöt ja koira. Joo, Selma koiruudellekin on oma bujo nykyään). Ja planneri puolestaan mun tyylikäs ”keittiökirja”. Sen pyhitän keittiö-/juhlajutuille: reseptit, ruokalistat ym. Oikeastaan sellanen arjen ja juhlien ideapankki, jota oon jo kauan kaivannut.

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *