Otsikko on sinänsä hieman harhaanjohtava, että minullahan varsinaiset salitreenit eivät ole itse kalenterissa, vaan käytän Fitfarmilta ostamaani Fitlogia, jossa on omat ruudukot treeniliikkeille, sarjoille ja painoille. Fitlog on selkeästi tehty salitreenikäyttöön, mutta se on helposti muunneltavissa muihinkin treeneihin sopiviksi. Itse tosin käytän sitä vain salimielessä. Fitlog olisi helppo tehdä itsekin, mutta olen tunnetusti sellainen henkilö, joka mieluummin ostaa valmiin tuotteen kuin tekee sellaisen itse. Kansi kylläkin oli sen verran tylsä, että se piti heti tuunata tarroilla kivaksi. Sisältöä en ole jaksanut tuunata oikeastaan ollenkaan, sillä vihko tosiaan on mukanani salilla, ja siellä minulle tärkeintä on nopeasti kirjoittaa treeniliikkeet ja –sarjat ylös, joten  minua vain harmittaisi jos olisin tuunannut nätin aukeaman ja sitten salilla kirjoitan vauhdilla liikkeet. Siitähän tulee kamalan näköinen.

Juoksutreenit ovatkin sitten asia erikseen. Ne merkkaan Happy Plannerini Fitness lisäosaan, jonka olen laittanut HP:n keskikokoisiin renkaisiin. Lisäosa ei siis ole osa kalenteriani, jotta sitä ei tarvitse koko ajan pitää mukana, jos ei halua. Sain myös lisää tilaa varsinaiseen HP:ni pitämällä lisäosat erikseen.

Täytyy myöntää, että olin hieman pettynyt tuohon lisäosaan. Siinähän on vain yksi aukeama treeneille, ja loput ruuan merkkaamiseen: aamupala, lounas, välipala, jne. Kalorit ja vedenjuonti. Tarvitsisin omat lokerot vähintään kohdille: kilometrit, kalorit ja aika. Ymmärrän kyllä, että tuo lisäosa on nimellä Fitness, eikä Runner, mutta silti. Itse olisin kaivannut, että nuo olisivat olleet toisinpäin, enemmän tilaa kirjata itse treenit ja vähemmän tilaa ruokamerkinnöille. Olen miettinyt tähän ”ongelmaan” tuunausratkaisua, ja keksinkin sellaisen! Tarrat ja washi! Olen kylmästi läiskinyt tarroja ja washeja sellaisten kohtien päälle, jotka eivät tarkoitukseltaan palvele omaa käyttöäni. Näin olen saanut enemmän tilaa fitnessplanneriini.

Treenaamisessa on se kiva puoli (hyvän kunnon lisäksi), että tässä on jälleen yksi syy hamstrata lisää vihkoja ja kalentereita! Tällä hetkellä sali- ja juoksutreenit ovat erikseen, mutta ideana on yhdistää nämä kaksi jossain vaiheessa Happy Plannerin keskikokoisiin renkaisiin ja erotella eri lajit erilaisilla välilehdillä. Tätä kuljettaisin sitten mukanani salille.

Toisena ajatuksena on ollut vihdoinkin syy ostaa isompi kokoinen Color Crush, ja tehdä sinne treenisivut. Tällä hetkellä merkitsen treenit personal –kokoiseen Color Crushiini vain tarroilla, joissa lukee WORKOUT. Sitten katson Fitlogista millainen treeni. Juoksuja en merkitse Color Crushiin ollenkaan. Tämä johtuu siitä, että CC on melko pieni, ja jos alan merkkaamaan kaikki treenit sinne kalenteriosion sekaan, se täyttyy todella nopeasti, eikä sieltä löydä enää itse päivän muita tapahtumia.

Miten sinä seuraat treenejäsi?

Kalenterimaniaa kaikille!

Heidi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *