Kalenterikorut ovat ihania, ja niillä on helppo antaa omalle kalenterilleen persoonallista ilmettä. Ja niitähän voi vaihdella vaikka päivittäin fiiliksen mukaan jos siltä tuntuu! Mikäli pidät pienestä näpertämisestä, sinulta löytyy jonkin verran sorminäppäryyttä ja haluaisit tehdä itse oman kalenterikorusi, niin pidät tästä postauksesta varmasti. Nimittäin tässä tulee yksi ohje siihen miten kalenterikorun voi itse tehdä!

           Tarvikkeet:

  • kapeakärkiset pihdit, sekä pienet sivuleikkurit
  • ketjua, esimerkiksi vanhasta kaulakorusta
  • papukaijalukko
  • riipuksia (tässä käytetty fimomassasta tehtyjä, mutta myös esimerkiksi metalliset käyvät oikein hyvin!)
  • helmiä
  • lenkkipäisiä korupiikkejä
  • välirenkaita

Leikkaa sivuleikkureilla ketjusta kolme haluamasi mittaista pätkää, ja pujota ne kaikki samaan välirenkaaseen. Itse halusin kaikista kolmesta osiosta erimittaiset, ja pujotin ne renkaaseen pituusjärjestyksessä. Pujota myös papukaijalukko samaan renkaaseen ketjujen kanssa, ja sulje sitten rengas pihdeillä. Nyt sinulla on valmis kalenterikorun pohja, johon aletaan kiinnittämään seuraavaksi koristeita.

Valitse jokaista ketjua kohden yksi riipus, ja päätä mihin järjestykseen ne koruusi haluat. Kiinnitä jokainen riipus sitten ketjun avoimeen päähän välirenkaalla.

Mallaile seuraavaksi valitsemiasi helmiä koruun, ja mieti montako, ja mihin kohtiin, niitä haluat. Pujota valitut sitten helmet yksi helmi kerrallaan korupiikkeihin. Napsaise sivuleikkureilla ylimääräinen osa piikistä pois. Tätä voi olla aluksi vaikea silmämääräisesti arvioida, mutta tekemällä silmä harjaantuu! Taivuta suora piikin pää ohutkärkisillä pihdeillä lenkille. Tämä on itseltäni vaatinut ehkä kaikkein eniten epäonnistumisia, pitkää pinnaa ja näpertämistä ennen kuin on aikaiseksi syntynyt välttäviä yksilöitä. Maltti on valttia!

Kun kaikki haluamasi helmet ovat valmiina taivutelluissa piikeissään, kiinnitetään nekin lopullisille paikoilleen välirenkailla. Samalla tavalla kuin riipuksetkin, mutta vain pitkin ketjuja, ei päihin. Muista helmen paikkaa mallatettasi ottaa huomioon se, että helmi tulee renkaan verran alemmaksi siitä kohdasta, mihin sen kiinnittävä välirengas kiinnitetään!

Kun helmet ovat paikoillaan, alkaa korusi olla valmis. Ei muuta kuin kalenteriin kiinnittämään!

♥, Inka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *