Project Life ja journaling kortit ovat asia josta kysellään tasaisesti ryhmässä. Miten niitä voisi käyttää vai voiko? Tottakai voi! Päätimme toteuttaa yhteistyössä Taitopuoti Paperinauhan kanssa postauksen koskien aihetta, eli tämän postaukset Project Life tuotteet (ja muste) on saatu yhteistyönä Paperinauhalta, niistä iso iso kiitos! Alkuperäisestä Project Lifen ideasta minulla on vain pieni aavistus, en ole siis itse sitä harrastanut ikinä. Tykkään kuitenkin PL-korteista ja oheissälästä ihan hirväesti ja hyödynnän niitä paljon kalenterituunauskessa, lapseni memory plannerissa ja myös esimerkiksi päiväkirjassani.

Ensinnäkin kaikkein simppelein tapa käyttää kortteja on rei`ittää ne ja lykätä erilliseksi osaksi aukeamaan kalenterin renkaista tai kiekoista. Kortit ovat kaksipuolisia joten tällöin molemmat puolet tulevat ns käyttöön. Korteissa on kuitenkin usein myös pieni tila kirjoittaa ja tämän olen ottanut hyötykäyttöön. Käytän niitä listaamiseen (tässä esimerkissä listasin lainatut kirjat, lainauspäivän ja koska ne pitää palauttaa koska tuppaan hukkaamaan kirjaston kuitit) tai esimerkiksi Mannan toilailujen ylöskirjaamiseen. Saatan myös kirjoittaa asioita joita en syystä tai toisesta halua kirjoittaa suoraan kalenterin sivulle, mietelauseita, biisien lyriikoita tai muuta vastaavaa. Lyhyitä asioita viikon varrella siis. Tällöin teippaan kortin washiteipillä aukeamaan kiinni joltain sivulta.

En kuitenkaan pidä kaikkien korttien kääntöpuolesta tai en koe tarvetta saada käyttöön molempia puolia kortista. Tällöin kortin voi teipata kiinni aukeamaan ja tehdä siitä pienen taskun. Sinne voi sujauttaa esimerkiksi sen kirjastokuitin (jos muistat ottaa sen mukaan) tai muut pienet paperilaput jotka haluat säilyttää. Näitä kortteja olen käyttänyt myös välilehtien koristelussa ja esimerkiksi traveler`s notebookin vihkojen kansien koristelussa. Kannattaa myös muistaa että näitäkin kortteja voi tuunata, ei niitä tarvitse käyttää sellaisenaan. Olen peittänyt tekstejä washeilla ja leikellyt kivoja kuvia irti jonka jälkeen olen käyttänyt niitä die-cuts tyyppisesti aukeamalla.

Project Life on kuitenkin paljon enenmmäkin kuin vain nämä kortit. Sarjasta löytyy esimerkiksi rullaleima. Ja aivan oikein, suurin osa ryhmäläisistä varmasti muistaa että minä RAKASTAN rullaleimasimia. Aluksi vähän epäröin tämän kohdalla koska oletin sen olevan perinteinen päivämääräleimasin, mutta ei se ollutkaan! Leimassa on mukana varsin käytännöllisiä muutaman sanan lausahduksia kuten ”love this //” jota käytän mm viinilistauksessani merkkaamassa lemppariviinejäni. Toki mukana ovat myös vuosiluvt 2010- 2021, numerot ja kuukausilyhenteet. Tämä on kiva esimerkiksi päiväkirjakäytössä. Tai miksei kirjeitä kirjoittaessa myös! Rullaleimaamisessa on oma tekniikkansa että sen saa onnistumaan. Leimaa AINA tasaisella alustalla, äläkä keikuta leimasinta sivulta toiselle, vaan edestakaisin. Liikeen tulee olla kuitenkin pieni, muuten tulee helposti leimattua myös reunat tekstin/numeroiden ympärille.

Project Lifella on myös die-cutseja ja niiden käyttö onkin suurimmalle osalle kalenterituunaajista tuttua. Ne ovat minulla osa lähes jokaista aukeamaa ja käytän niitä myös muksun memory plannerissa paljon. Vieraampi alue on kuitenkin pahviset läpyskät, paksummat die-cutsin tyyppiset asiat siis, joita tulee usean kitin mukana. Korttiaskarteluunhan ne sopivat mitä mainiommin ja käytän niitä jonkin verran myös memory plannereissa. Ne ovat kuitenkin niin paksuja, että tekevät seuraavan aukeaman täytöstä hankalaa joten totesin että ne toimivat klemmareissa paremmin. Kuumaliimalla ne kiinnitetään klemmariin ja taustaksi vielä huopapala niin hyvä tulee. Muistakaa varmistaa, että klemmari on oikeinpäin eikä mene hukkaan! Paksummat läpyskät ovat myös sellaisia, että niitä voi harkiten käyttää esim traveler`s notebookin vihkojen kansien koristelussa. Kun käytätte näitä niin tarkistakaa onko toisella puolella tarrapinta, usein näin nimittäin on. Omassa käytössäni olen kuitenkin kiinnittänyt huomiota siihen että tarrapinta ei ole kovin pitävä, joten suosittelen extraliimaa kaiken varalta.

Paperinauha myy niin kortteja, kittejä, leimasimia, kuin muitakin Project Life-tarvikeita. Rohkeasti tilaamaan ja kokeilemaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *