Minä olen se jota ahdistaa kaaos, mutta joka elää kaaoksen keskellä. Se joka etsii loputtomasti sopivia ratkaisuja säilytykseen. Minä olen se jonka vaatteet on ripustettu vaatekaappiin hihanmitan perusteella ja väreittäin. Mutta minä olen myös se joka ei ikinä ole tyytyväinen järjestykseen. Ei ikinä. Etsin ratkaisuja printtien, tarrojen ja leimojen säilyttämiseen. Kuten myös die-cutsien, stanssattujen kuvien jne jne jne. Pyörittelen siis jatkuvasti samoja asioita mielessäni.

Tällä hetkellä leimat ja printatut jutut, sekä osa tarroista on Sn@p-kansiossa jonka ostin Heidin Korttipajasta. Se on oikeasti toimiva ratkaisu (ainoa ongelma on se, että pitäisi olla jokaiselle oikeasti oma kansio) säilytyksen kannalta ja myös esimerkiksi miittien kannalta. Voin kalentereiden lisäksi napata Sn@pin hyllystä matkaani ja siellä on käytännössä kaikki. Sn@piin myydään erikokoisia muovitaskuja ja minulla on kahta kokoa. Toisessa oli alunperin leimasetit ja toisessa pieniksi leikellyt tarrat ja valmiiksi leikatut printit. Olen kuitenkin tullut siihen tulokseen, että tarroja on turha roudata kalenterin välissä mukana joten olen siirtänyt käytännössä lähes kaikki tarrat kansioon. Lähes kaikki, sillä minulla loppuivat taskut kesken.

Sn@p on siitä kätevä, että se on samaa kokoluokkaa A5-kalentereiden kanssa, se ei pistä hyllyssä silmään kokonsa, eikä kyllä ulkonäkönsäkään vuoksi. Pinkkivalko-raidallinen sopii tyttömäisten kalentereideni kanssa hyvin yhteen. Pidän myös Sn@pin materiaalista, joka tuntuu hyvältä käden alla. En kuitenkaan voi ottaa kunniaa itselleni tästä älynväläyksestä tunkea leimat sun muut näihin kansiin, sillä oikeasti idean antoi minulle nimenomaan Korttipajan Heidi. Näin hänen jossain videopätkässään tämän ja valaistuin. Tosin jotkin leimaseteistä ovat ärsyttävän mallisia eivätkä suorilta käsin mahdu taskuihin (nips naps sanoi sakset) ja esimerkiksi Prima Marketingin kalenterituunailuun soveltuvissa leimoissa oli valmiiksi reiät joten niitä ei tarvinnut laittaa muovitaskuihin, vaan laitoin setin suoraan Sn@pin renkaisiin kiinni. Pakko muuten myöntää että alunperin karsastin todella paljon sitä että kansiossa on vain kaksi rengasta. Mietin että onko se tukeva, mutta kyllä se vain on! Muovitaskut eivät repsota, eivätkä ole siirreltäessäkään aiheuttaneet ongelmia. Joskus mutuama printti on taskuista tipahtanut laukkuuni kun olen kansion väärinpäin tunkenut laukkuuni.

Tarrojen organisointi on vielä pahasti kesken, sillä muovitaskut tosiaan loppuivat kesken. Olisi tarkoitus järjestellä ne teemoittain. Printit sen sijaan olen jo järjestänyt jokseenkin järkevästi. Vietin useita päiviä leikellen ihania printtejä joita jäsenemme Erja minulle on lähettänyt ja järjestin ne pieniin taskuihin Sn@piin. Nyt on helppo etsiä esimerkiksi kahvikupin kuva, voin vain ottaa printin ja liimata sen suoraan kalenteriini. Ei tarvitse alkaa leikkelemään tai selata kahta miljoonaa arkkia läpi.

Miten te säilytätte tarrat, leimat ja printit? Onko ne lajiteltu teemoittain? Onko Sn@p teillä jossain muussa käytössä? Olen melko varma että minun on pakko hankkia vielä pari muuta tällaista, että saan tavarani kuriin ja järjestykseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *