Löysin Kalenterimanian puolivahingossa viime vuoden loppupuolella luettuani ensin Helsingin Sanomien artikkelin Bullet Journalingista. Bullet Journaling kiinnostaa, mutta en tiedä toimisiko se minulla. Nytkin kalenterimerkintöjä on jo seuraavan puolen vuoden ajalla. Bullet Journaling kuitenkin kummittelee mielessä, joten ehkä ensi vuonna..

Eräänlainen plannerpeace on kuitenkin saavutettu. Käytössäni on kaksi kalenteria. Sähköinen google-kalenteri (miehen työmatkat yms. tulevat sinne käteväsi) ja sitten jo toista vuotta käytössä oleva Virkkukoukkusen taskukalenteri. Virkkukoukkusen kalenterissa viehättää kotimaisuus ja etelä-karjalan murteella kirjoitetut sloganit. Sekä tietysti heidän piirroksensa. Ne ovat iloisia, värikkäitä, hauskoja ja mukavasti kuukauden teemaan sopivia. Vaikka kullakin aukeamalla on piirroksia jo valmiina, lisään sinne yleensä muutaman to do-lista – tarran sekä muuta viikon tapahtumiin kuuluvaa tai muuten vain ihanaa tarraa.

Kalenterin ulkoasu on kiva. Päällystin kalenterin kannet kontaktimuovilla ja samalla tein kansien sisäpuolelle lokeron tarroille yms. lappusille mitä mukaan yleensä kuitenkin tarttuu. Kalenterin selkäkierteeseen on lisätty nauha, joka toimii kirjanmerkinä. Lisäsin myös sport-trackerin seuraamaan kävely- ja pyöräilykilometrejä, salikäyntejä sekä keskimääräisiä askeleita kultakin viikolta.

Kalenterin koristeluun käytän tarroja ja washeja sekä yliviivaustussia. Tussilla on merkitty mm. koulun lomat ja arkivapaat sekä puolikkaat ns. administratiemiddag-päivät, erillisillä synttäritarroilla syntymäpäivät ja muita tarroja sitten fiiliksen mukaan. Pyrin kuitenkin pitämään kalenterinäkymän selkeänä, sillä kalenteri on usein avoimena alakerran “komentokeskuksessa”.

 

Ritu

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *