Moikka moi! Kalenterimania-ryhmän puolella on pyörinyt Happy Mail -ketju jo melkein vuoden ja moni ryhmäläinen on siihen lähtenyt mukaan. Joka kuu kuitenkin nousee kysymyksiä siitä, mitä Happy Mailissa oikein voi, saa tai pitää lähettää.

Varsinkin uusia osallistujia tuntuu arveluttavan oma kyky koota tarpeeksi hyvä paketti ja se, löytyykö varastoista tarpeeksi paljon lähetettävää. Happy Mailia varten ei ole tarkoitus ostaa kaveria varten jättipakettia tavaraa, vaan vähän käytetyt ja vajaat tuunaustarvikkeet sopivat paremmin kuin hyvin. Jos varastoista ei kuitenkaan löydy loputonta määrää eteenpäin lahjoitettavaa tavaraa, eikä budjetti anna myöten uuden ostamiselle (näin opiskelijabudjetilla elävälle maanikolle tämä on tuttuakin tutumpi tilanne…), voi tuntua mahdottomalta osallistua Happy Mailiin ollenkaan. Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen! Tässä postauksessa kerron vinkkejä budjetti-maileihin, jotka varmasti ilahduttavat saajaansa (tai no, eihän sitä koskaan tiedä, mutta minua ainakin ilahduttavat).

1. Leimakuvat

Itse ilahdun aina leimakuvista superisti, sillä ne ovat hienoja jo ihan sinällään mutta lisäksi niitä voi (musteen sen salliessa) värittää! Kotoa löytyvät leimasimet kannattaa siis ehdottomasti ottaa käyttöön ja leimailla erilaisille papereille kuvia kaverin käyttöön.

2. Stanssatut kuvat

Jos omistat Big Shotin tai muun stanssilaitteen eli kuvioleikkurin, kannattaa sitä hyödyntää myös Happy Mailia lähettäessä. Stanssatut kuvat sopivat kalenterintuunaukseen erinomaisesti, eikä läheskään kaikilla ole stanssikonetta tai mahdollisuutta hankkia sitä. Ja vaikka vastaanottajalta löytyisikin oma laite, stanssit on tuskin sentään aivan samat.

3. Lehdistä tai kirjoista leikatut kuvat

Kirjastoista saa poistokirjoja muutamalla eurolla (joskus jopa alle eurolla) kappale, myös lehtipinoja on usein myynnissä. Ainakin täällä Itä-Suomessa kirjastoista löytyy nykyään myös kierrätyskärryt, joihin tuotuja kirjoja saa vapaasti ottaa. Lisäksi on tietty mainokset, joista löytyy yllättävän kivoja kuvia. Parhaat kuvat olen löytänyt lastenkirjoista ja erilaisista luontokirjoista. 😀 Kuvista voi kerätä vaikka erilaisia teemapaketteja ja pakata ne nätisti.

4. Itsetehdyt tarrat

Osaatko piirtää? Jos omistat lisäksi kynän ja paperia ei Happy Mailin sisällöstä kannata enää kantaa huolta! Sen kuin piirrät omia tarroja, joka tarrapaperille tai tavalliselle, ja lykkäät postiin. Vastaanottajan on lähes pakko ilahtua superpersoonallisesta ja uniikista postista.

Jos omiin taiteilijanlahjoihin ei ole luottoa, ei hätää – tarroja voi nimittäin tehdä niistä edellämainituista leikekuvistakin. Liimaa kuva tarrapaperille ja leikkaa muotoonsa ja tadaa, tarra on valmis.

5. Tulosteet

Jos kotoa löytyy tulostin, niin päivä on pelastettu (ja musteet pian lopussa, niin minulle ainakin aina käy kun alan tulostella kalenterijuttuja…) – netti on nimittäin pullollaan ilmaista tulostettavaa kalenteriaskarteluun. Jos tulostimen lisäksi omistat tarrapaperia (saa hankittua esim. Suomalaisesta kirjakaupasta), voit tulostella tarroja sille esimerkiksi Kalenterimanian Pinterestistä. Jos tarrapaperia ei löydy, voi tarrat tulostaa tavalliselle kopiopaperillekin, kyllähän ne saa liimallakin sivuun kiinni. Lisäksi Pinterestistä ja muualta netistä löytyy runsaasti esimerkiksi tulostettavia kuviopapereita, jotka myös sopivat Happy Mailiin täydellisesti.

Tulostimen puuttuessa voi jälleen suunnata kirjastoon, sillä kirjastoissa pystyy usein tulostamaan myös värillisenä maksua vastaan.

6. Nauhanpätkät, napit, helmet…

Näitä kannattaa laittaa pakettiin varsinkin jos tietää, että vastaanottaja tykkää tuunailla kalenterikoruja ja klemmareita. Kaikki kodin nurkkiin kerääntyneet aarreläjät kannattaa käydä läpi kalenterintuunausmielessä ja pohtia, mihin kaikkeen niitä voikaan käyttää.

7. Kirje

Kirjoita kaverille kirje! Kerro itsestäsi, kalenteristasi, tuunaustavoistasi, muista harrastuksistasi… Kaveri saa kivan postiyllärin ja oppii lisäksi tuntemaan yhden manialaisen vähän paremmin.

Toivottavasti tämän postauksen myötä yhä useampi ensikertalainenkin uskaltautuu mukaan Happy Mail -ketjuun! ☺

Siina S.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *