Tämän kalenterin katselu ja hypistely tuo mulle automaattisesti kesäisen fiiliksen pirteällä kannellaan. Ajastolta ilmestyi vuosi sitten uutuustuotteena värityskuvia sisältävä Unika Art -kalenteri, jota on päivitetty tälle vuodelle hieman – värityskuvien lisäksi kalenteri on saanut sivuilleen myös pistetehtäviä. Ajastolla oltiin ihania ja mulle lähetettiin tällainen testiin, jotta pääsen esittelemään tätä teille. Kiitos siitä!

Kalenterin ensimmäisiltä sivuilta löytyy henkilötietosivun lisäksi kattavat nimipäivälistaukset, sekä juhlapyhien päivämäärät. Näiden jälkeisiltä aukeamilta päästään vuosisuunnitelmasivuille, jotka kattavat päivät aina tämän vuoden heinäkuusta vuoden 2018 joulukuuhun asti. Rivivälit ovat suht kapeat näillä vuosisuunnitelmasivuilla, joten pienestä käsialasta tai ohuesta kynästä on varmasti etua.

 

 

Kalenterisivut ovat vaakatasoisia ja koko viikko maanantaista sunnuntaihin on sijoitettu aukeaman vasemmalle puolelle. Oikealta puolelta löytyy vaihtelevasti värityskuvia, tehtäväsivuja, sekä täysin tyhjiä sivuja vapaamuotoisempaa taiteilua varten. Kuviin on saatu mukavasti monipuolisuutta, sillä osa niistä on hyvinkin pikkutarkkaa värittelyä varten, kun taas osa sopii suureellisempaan väritystekniikkaan. Ehdottomasti siis moneen makuun sopivia kuvia!

Tehtäväsivun jälkeen kalenteriaukeamalta löytyy aina joko täysin blanco sivu, tai sitten symmetrisiin piirustuksiin erinomaisesti käyvä pohja. Esimerkiksi kolmioin jaettu, ja muuten tyhjäksi jätetty sivu sopii vaikkapa mandaloiden harjoitteluun. Apuviivat jeesaavat huomattavasti, kun pyritään tekemään toistuvaa kuviota.

 

 

Kalenterin loppuun on aakkosellisen nimipäiväluettelon, Suomen liputuspäivien ja muutamien muiden tietoiskujen lisäksi jätetty tilaa muistiinpanoille viivoitettujen sivujen muodossa. Lopusta löytyy myös muutaman sivullisen verran viikkosuunnitelmataulukoita, jotka ovat todella käytännölliset säännöllisen rytmin kirjaamiseen. Viimeiseltä sivulta löytyy vielä vuosiruudukko, joka on omasta mielestäni kalenterin yksi parhaista ominaisuuksista. Sivulle voi kirjata oikeastaan ihan mitä vain, ja selkeä ruudukko tekee kirjatun asian seuraamisesta helppoa esimerkiksi värikoodaamisen avulla.

 

Kaikenkaikkiaan tällainen taidepläjäyksenäkin toimiva kalenteri iskee muhun hyvin. Tykkään piirtää, ja heinäkuun lähestyessä aion varmasti tutustua tarkemmin myös värittämiseen. Kalenterin yleisilme on raikas, kierteet tekevät siitä helppokäyttöisen ja sitä on kevyt kantaa mukana. Näkisin tämän kivana lisänä etenkin kesän reissuihin, sillä pieni puuhastelu vaikkapa junamatkan aikana ei koskaan ole pahitteeksi. Tässä on sivut myös aavistuksen paksummat kuin Ajastolla yleensä, joka on tosi jees. Omasta mielestäni paksuutta voisi kuitenkin olla vieläkin lisää, jotta värittelyä pääsisi tekemään entistä useammilla välineillä ilman pelkoa läpivuodoista. Tykkään myös vapaamuotoisemmasta koristelutavasta, joten ahtaanpuoleiset rivivälit viikkosivuilla rajoittavat vähän kalenterin potentiaalia, ja ne olisi voitu jättää mielestäni kokonaan pois.

 

Tällainen taidepainotteisempi kalenteri on kivan erilainen, ja suosittelenkin tähän tutustumista ilomielin, mikäli kaipaat helposti lähestyttävää pientä puuhailua kalenterimaniaasi!

 

-Milja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *