Tänään toteutan aukeaman lempivärilläni. Oli yllättävän vaikea päättää minkä värin tähän valitsen, sillä käytän paljon eri värimaailmoja planneroidessani. Joskus teeman mukaan, vuodenajan mukaan ja joskus ihan vain sen hetkisen fiiliksen mukaan. Loppujen lopuksi vaaleanpunainen on se väri, joka minua houkuttaa varmasti eniten ja aika useinkin, niin sillä siis lähdetään tähän Plan with me -osioon: lempivärinä vaaleanpunainen!

Kalenterina minulla toimii Heidi Swapp Memory Planner Large mustavalkoraidallisena. Yllätys, yllätys – sisällä on vaaleanpunaista! Kalenteri on päivätty eikä siinä ole muuten mitään ongelmaa, mutta viikonlopun päivät – lauantai ja sunnuntai – on jostain syystä merkitty yhdeksi päiväksi. Tämä tarkoittaa sitä, että useimpina kuukausina numerointi joudutaan tekemään uudelleen ihan kuun alusta asti. Minua se ei tosin haittaa, sillä jos valitsen aukeaman väriksi jonain viikkona muun kuin vaaleanpunaisen niin haluan peittää myös päivänumeroinnit joka tapauksessa, jotta värimaailma ei sekoitu. Tällä viikolla voin siis huoletta jättää numeronpaikat näkyviin ja liimata vain numerotarrat!

Usein aloitan sillä, että haalin värimaailmaan sopivia materiaaleja valmiiksi pöydälle ennen kuin aloitan. Näin näen mitä tarkalleen ottaen minulla on käytettävissä ja mihin kaikkeen aukeaman tilan pitää riittää! Samalla katson ilmestyykö valituista paloista joku teema esiin, mitä voi toteuttaa esimerkiksi teksteillä kuvituksien lisäksi. Tällä kertaa tarkkaa teemaa ei aukeamalle löytynyt – halusin vain tehdä raikkaan, keväisen ja vaaleanpunaisen eri vivahteita korostavan näkymän viikkoon. Nyt päästään alkuun!

Aloitan aina planneroinnin numeroimalla päivät ja luomalla ”pohjan”.  Sen teen joko värjäämällä paperin taustaväriä ja / tai kuten tässä aukeamassa; korostin vain viikonpäiviä ja numeroita, sekä asettelin isoimmat tarrat paikoilleen. Peitin myös aukeaman  mustavalkoraidallisen keskiosan. Vähän sieltä pilkottaa alempien sivujen raitaa, mutta ei anneta sen häiritä!

 

Liimasin keskiosan päälle leveää puukuosista tarraa ja sehän tietenkin peittää mennessään myös kierteiden reiät. Minulla kun ei ole Heidi Swapp- merkin rei’itintä eikä edes yhden reiän rei’itintä jolla reiät tehdä, niin jouduin improvisoimaan. Otin tavallisen rei’ittäjän ja poistin sen pohjan, jotta näen tarkalleen mihin tähdätä. Laitoin sivut vastakkain (uudet teippaukset vastakkain sisäpuolelle), jotta näen reiän paikan ja tähtäsin painaen reiän läpi molemmista papereista, yksi reikä kerrallaan. Siistiä ja nopeaa!

Kun sivut ovat takaisin paikoillaan, on tarrojen vuoro. Tässä vaiheessa monesti lisään symboleja ja otsikoita kaikille erilaisille listoille, joilla planneriani usein ahkerasti täytän. Sen jälkeen lisään tekstitarrat ja viimeisenä täydennän niitä sitten omilla kirjoitteluillani – joko saman tien tai sitten aikanaan myöhemmin. Omia kirjoituksia näissä kuvissa ei vielä luonnollisesti ole – ei viikko toki näin sanattomaksi jää, uskokaa pois!

Pidän myös siitä, että kalenterin taskuissa ja kansissakin olevat koristeet sopivat sen viikon teemaan tai värimaailmaan! Siksipä nekin vaihtuvat minulla tiheään. Paper clipsit, klemmarit, nauhakoristeet ynnä muut ovat minun oma pieni pakkomielteeni, joiden hankinta tuntuu olevan ikuisesti kesken sillä niitä ei koskaan voi olla liikaa! Sama tuntuu pätevän yllättävän moneen kalenterituunaustuotteeseen, heh. 

Mutta nytpä näyttääkin henkilökohtaisia kirjoituksia vaille valmiilta. Olen aukeamaan tyytyväinen ja siitä tuli sitä, mitä suunnittelinkin.

Tältä näyttää minun vaaleanpunainen aukeamani!

-Anna-Johanna

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *