Tämänkertaisen haastepostauksen aiheena on kertoa, mitä vielä haluaisin oppia. Haluan oppia käyttämään TN:ia, mutten ole täysin varma, onko se sittenkään minulle sopivin tyyli. Tämän haasteen innoittamana ostin itselleni koe-TN:n.

Koe-TN:iin ostin pari Putingin pistevihkoa. Näillä on hyvä lähteä opettelemaan TN:n käyttöä.

Lisäksi minulla on ollut jo pitkään haaveena oppia kirjoittamaan kauniimmalla käsialalla entisajan tyyliin kaunokirjoituksella. Tästä se ajatus lähti liikkeelle ja päätin, että kesälomani aikana pyhitän joka päivä hetken kaunokirjoituksen harjoittelulle. Hankin harjoittelua varten uuden nahkakantisen muistikirjan, jonka sivut olivat viivoitetut. Ensimmäisille sivuille harjoittelin aakkosten kirjoittamista ja sen jälkeen hyödynnän muistikirjaa bujoiluun ja kirjoitan siihen päiväkirjamaisesti kaikki muistot lomamatkastamme. Suunnittelen sinne myös erilaisia listoja muun muassa eri lomapäivien ohjelmasta ja mitä tarvitsimme päiväretkille mukaan.

Olin arastellut omien kalligrafiakynien hankkimista, koska pelkäsin niiden jäävän käyttämättä. Onneksi on olemassa ihania ystäviä, jotka auttavat ”hädän” hetkellä. Sain lainaan ZIGin Calligraphy kynät, joilla oli ihan erilaista harjoitella kaunokirjoitusta kuin tavallisilla kynillä. Voi, miten pehmeältä kirjoittaminen tuntuikaan. Olen täysin myyty noista kynistä!

Totesin aamujen olevan paras aika harjoittelulle, kun pystyin istumaan kaikessa rauhassa kirjoittamassa ja samalla nauttimassa kiireettömistä aamuista. Koska nykyään tulee enemmän naputettua kännykällä tai tietokoneella kuin kirjoitettua käsin, huomasin alkuun käteni väsyvän todella paljon. Jännitin kättäni ihan liikaa kynää pidellessäni, mutta vähitellen käsinkirjoittamiseen jälleen tottui ja oikea kynäotekin löytyi.

Tämän haasteen innostamana haluan jatkaa kaunokirjoitustaidon ylläpitämistä ja suunnittelenkin hankkivani jonkun sopivan kalligrafiakirjan, josta voin ammentaa ideoita. Olen kuullut paljon positiivista palautetta Luovaa tekstausta ja muita ideoita –kirjasta. Sen avulla voisin harjoitella uusia kirjoitustyylejä. Oletko sinä kiinnostunut kalligrafiasta? Tai löytyykö kenties edellä mainitsemani kirja jo sinun kirjahyllystäsi?

2 comments on “Haaste – Mitä minä haluaisin oppia”

    • Huomenta Cilla,
      Valitettavasti en ole koskaan nähnyt, että tuollaisia kirjoja olisi suunniteltu vasenkätisille. Itse olen ratkaissut ongelman siten, että olen ottanut kopion sivusta tavallista tulostuspaperia vahvemmalle paperille harjoittelua varten. ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *