Otsikko jo sen kertookin; tämä postaus käsittelee sitä, kuinka sitä oikein saisi juuri itselleen sopivan kalenterin valittua jokapäiväiseen käyttöön! Samalla oma arkikalenterini tulee esittäytyneeksi. Itse kävin muutamankin kalenterin (esimerkiksi Ajaston Doodle ja Color Crush Travelers Notebook kulkivat hetken mukana repussa) läpi, kunnes löysin itselleni sen tälläkin hetkellä täydelliseltä tuntuvan vaihtoehdon. Heidi Swappin Traveler Notebook vei sydämeni samantien, kun siitä ensimmäisen sneak peak-kuvat ennen julkistusta näin! Tein siitä salamannopeasti ennakkovarauksen Chic Companylle, jotta varmasti saan omani – ja niin sain ♥ Ja tämä on kyllä vastannut mukana kulkevalle kalenterille asettamilleni vaatimuksiin todella hyvin!

Jo se, että kalenteri on tosiaan ollut käytössä tauotta jo helmikuusta asti, kertoo sen kuinka toimiva se on ollut! Ei ole ollut tarvetta vaihtaa – kai tätä voisi kutsua jonkinasteiseksi planner peaceksikin. 🙂

Tämän kalenterin kun tilasin, tuli kansien lisäksi mukana 2 samanlaista kalenteri-vihkoa. Omasta mielestäni nätisti istuu kerrallaan näihin kansiin vain toinen näistä vihkoista. Ulkoasultaan kalenterinäkymä on hyvin simppeli; vasemmalla sivulla allekkain päivät maanantaista sunnuntaihin, ja oikealla puolella taas on tyhjä pistesivuinen sivu. Tykkään pistepohjast tässä ihan kamalan paljon!

Kalenterivihkot ovat päiväämättömät, ja olen itse tarroittanut päivämäärät, yleensä pari kuukautta kerrallaan. Koristeluiltaan tämä kalenteri on se, jonka pyrin pitämään suhteellisen simppelinä. Tai no, ainakin ennen viikkoa! Haluan, että jos tulee ylös kirjattavia menoja, niin niille myös on tilaa! Jälkeenpäin sitten taas saatan tähänkin kalenteriin läiskiä paljonkin tarroja, jos on jäänyt paljon tyhjää tilaa.

Mikä sitten on ollut se ratkaiseva tekijä siinä, että juuri tämä kalenteri on ollut toimiva päivittäin mukana kannettavana? Sanoisin, että se, että tämä on kompakti! Siron kokoinen, mutta kalenterivihkon ulkoasu mahdollistaa kuitenkin itselleni riittävän muistiinpanotilan, niin että mahtuu hiukan kuitenkin koristelemaankin. Tämä on myös, kiitos pienehkön kokonsa, mukavan kevyt, verrattuna esimerkiksi Heidin Swappin largeihin memoryplannereihin tai vaikka Happy Planneriin.

 

Loppuun halusin listata muutaman kysymyksen, jotka kannattaa kysyä itseltään ennen oman arkikalenterin valintaa!

  1. Koko? Minkä kokoisia laukkuja, tai kenties reppua normaalisti käytät, mahtuuko sinne minkä kokoinen vain kalenteri? Oletko valmis kantamaan vähän isompaa, eli painavampaa kalenteria mukana, vai pitäisikö plannerin olla kevyehkö?
  2. Muokattavuus? Tarvitseko arkikalenteriisi muutakin sisältöä, esimerkiksi muistiinpanosivuja? Jos vastaus on kyllä, kannattanee ainakin sidotut kalenterit unohtaa.
  3. Leiska? Vaakasivut vai pystysivut – vai kenties laatikkonäkymä viikkoaukeamalle? Päivä per sivu, viikko yhdellä sivulla? Millaisena hahmotat viikkosi/kuukautesi parhaiten?

Muistakaa myös, että kukaan ei kiellä vaihtamasta kalenteria vaikka kymmentä kertaa, jos käytössä oleva ei vain itsellä toimi! Mieluumminhan sitä kannattaa vaihtaa toimivaan, kuin kituutta kalenterin kanssa joka ei vastaa omiin tarpeisiin. Hutiostoksethan manian jäsenet voi sitten pistää kiertoon Kalenterimanian kirpparilla 😉

 

 

♥, Inka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *