Kaksplussasta tuttu bloggaaja Sofia, eli Frutti Di Mutsi on myös Kalenterimanian jäsen. Sofia on aikamoinen supermutsi jolle olen välillä suorastaan kateellinen. Sofia handlaa diy-projektit laidasta laitaan ja siinä sivussa tuntuu loihtivan vaikka ja mitä keittiön puolella. Puhumattakaan elämäntaparemontista jota olen kiinnostuneena seurannut sivusta. Niinpä en tavallaan edes yllättynyt kun ryhmässä tuli puhetta blogiplannerista ja ketju liittyi nimenomaan Sofiaan. Tarvitseehan supermutsi nimenomaan aikatauluja ja selkeyttä jotta koko paketti pysyy kasassa.

Juttelin Sofian kanssa aiheesta ja hän kertoi tekevänsä aiheesta videon! Sofia on aiemminkin kirjoittanut Kalenterimaniasta ja ne postaukset pääset kurkkimaan tästä, tästä ja tästä. Videolla Sofia esittelee blogiplannerin aukeama aukeamalta ja taustat sen tekemiselle löytyvät täältä tekstistä.

Kalenterimanian blogi päivittyy viisi kertaa viikossa, seitsemän jos otetaan mukaan myös viikonlopun videokoosteet. Seuraan aktiivisesti kävijämääriä, sekä esimerkiksi Facebookista tavoitettujen ihmisten määriä. Blogiplanner on loistava työkalu tämän tyyppisen seurantaan, sillä en esimerkiksi itse voi sietää exceliä. Toki kalenterimaanikolle on muutenkin luontaista käyttää koristelua vihkoa tmv.

Muutamia huomioita joita tuli mieleeni ja tarvittavia listoja jotka liittyvät esimerkiksi Kalenterimanian blogin ylläpitämiseen koska meitä on useampia tekijöitä:

 • Tulevat postaukset. Kuka tekee, mitä tekee, milloin tekee.
 • Aikataulut ja vastuuhenkilöt.
 • Instagramin seuraajien seuranta
 • Kävijämäärien seuranta + yksilöllisten kävijöiden määrän seuranta
 • Ideat postauksille
 • Kuvausideat
 • Sovitut yhteistyöt
 • Suunnitteilla olevat yhteistyöt
 • Mahdolliset yrittäjien postaukset
 • Luetuimmat postaukset ja niiden lukijamäärien seuranta kuukausi- ja vuositasolla
 • Viikkotasolla mitkä päivät ja ajat ovat aktiivisimpia blogissa (ja sen fb-sivulla)

Millaisia blogiplannereita teillä on? Mitä te listaatte niihin? 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *