Syksy on ehdottomasti lempparivuodenaikani! Syksyssä on kaikkea ihanaa: luonto värikkäässä asussaan, kirpeät syysaamut ja pimenevät illat. Neuleasut, huivit ja villasukat. Takkatuli, kynttilät ja puolukat. Ai, että! Aivan innoissani siis aloitan syksyn ”jo” elokuusta – ja kalenterin koristelu kulkee ilman muuta vahvasti teemassa. Tervetuloa mukaan fiilistelemään!

Kalenterinani toimii Heidi Swappin Memory Planner Large. Tältä näyttää koskematon viikkoaukeama eli tästä lähdetään liikkeelle!

Kuvaa tarvikekasasta seuraavassa. Minä kun olen Se Tuunaaja, joka haalii kaiken fiilikseen sopivan ensin näkyville ja alkaa sitten vasta hommiin. Siksi ylipäänsä saan kuvaa materiaalista, joita milloinkin käytän! Hyvin vahvasti värimaailma tulee olemaan ruskeaa, oranssia sekä keltaista. Mikä olisikaan sen syksyisempää?

VAIHE 1. Irrotan aukeaman kalenterista, jotta saan tasaisen ja jämäkän pinnan jonka päällä tuunailla. Haluan piilottaa Swappin värimaailman kokonaan ja siihen käytän kelohenkistä skräppipaperia. Mittaan kaistaleiden leveydet huolella, ettei mitään jää pilkistämään mistään – se näyttää minun silmääni aina epäsiistiltä.

VAIHE 2. Teen yksireikäisellä rei’ittimellä reiät paperin jo valmiiksi oleviin kohtiin.

VAIHE3. Kun olen reiät tehnyt, on vuorossa päivänumerointien piilottaminen. Teen sen kahdesta syystä. Ensinnäkin elokuun ensimmäinen päivä ei ole maanantai niin kuin Swapp tahtoisi sanoa. Toisekseen haluan niistäkin värin piiloon. Leikkaan siis valkoisesta paperista pyöreällä lävistäjällä paperikiekkoja, joita sitten liimaan päivien kohtiin, jotta ne menevät piiloon.

VAIHE 4. Kun paperikiekot peittävät alkuperäiset päivänumeroinnit, on siihen päälle hyvä laittaa oikeat päivämäärät. Vaikka yleensä teen numerot käsin, tällä kertaa minulla sattui olemaan numerotarroja joita käyttää! Päädyin myös loppujen lopuksi piilottamaan myös August- tekstin.

VAIHE 5. Lisään washiteippiä ja leimasinkuvat ensin. Washia käytän tällä kertaa aika säästeliäästi. Mielestäni minulla on niin paljon kivoja muita koristeita, joita käyttää, että en halua tunkea aukeamaa liian täyteen (ainakaan heti!)

VAIHE 6. Lisään tarrat ja die-cutsit ynnä muut koristeet, joita keksin käyttää! Tähän teemaan halusin vielä askarrella vasemmassa yläkulmassa näkyvän lintuklemmarin sekä oikeassa reunassa olevan journaling cardin. Sen reiät sopii Swappin reikiin (kun niin tein) eli se tulee seilaamaan tuohon sivujen väliin. You can do it- teksti etusivulla ja Slap it high!- teksti takasivulla tuovat vähän asennetta viikkoon!

Tuunattuani aukeaman monesti annan sen istua silmään hetken ja teen sen jälkeen vasta muutoksia. Tästä aukeamasta tiedän jo sen verran muuttavani, että lisään väriä taustaan tai ainakin leimattuihin kuvioihin – voimistan olemassa olevia tekstejä ja muutakin värimaailmaa. Syksyn tunnelmaa siis tulossa, aivan ehdottomasti! Kynäilyt tulevat toki lisääntymään myös viikon edetessä.

Tästä on hyvä hypätä elokuun matkaan. Iloa syksyn odotukseen myös kaikille lukijoille!

 

-Anna-Johanna

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *