Seuraavassa haastesarjassa kokeilemme jo aiemmin toteutettuja vinkkipostauksia. Koska itse olen intohimoinen käsityöharrastaja ja plannereistani löytyy muutakin käsityönä tehtyä: Virkattu PlannerCharm ja virkattu Rusetti- kirjanmerkki niin nyt tällä kertaa kokeillaan tehdä DIY tasseliklipsi käyttäen alkuperäistä Sannan tekemää ohjetta: DIY Tasseliklipsit.

Halusin tehdä nyt tämän tasselin klemmaria varten, joten nyt tarvikkeina alkuun klemmari, sakset ja lankaa varastoistani.

Sannan ohjeesta poiketen, kiersin lankaa vain kolmen sormen ympäri sen verran mikä tuntui hyvältä. Nyt käytössäni ohut austermann step- villalanka. Leikkasin narun poikki, ja pienen pätkän kanssa sidoin etu- ja keskisormen välistä tasselin pään.

Solmin langat umpisolmulle, ja leikkasin tasselin alaosan auki.

Vuoroon pääsi itse klemmari, ja tosiaan Sannan ohjeesta poiketen lisään tasselin klemmariin vasta jälkikäteen. Väänsin klemmaria kevyesti auki, ja pujotin tasselin pään lenkin klemmariin.

 

Kun klemmaria oli kevyesti vähän avannut, oli helppo sujauttaa tasseli oikealle paikalleen. Sen jälkeen vielä kiristin solmuja joilla sidoin tasselin ylöspäin niin, että tasseli pysyi hyvin paikallaan.

Ylimääräiset langat oli helppo piilottaa tasseliin, ja olin lopputulokseen tyytyväinen. Helppoa, nopeaa ja hauskaa. Kuitenkin päädyin vielä lisäämään tähän koristeita.

Ohutkärkinen neula, paperikukka, nappi ja tasseli valmiina viimeistelyä varten.

Paperikukkaa käsittelin varoen, ja terävä neula meni hyvin läpi rikkomatta kukkaa. Muutaman kerran sujautin langan myös tasselin läpi ja napin läpi, lopuksi solmin langat ja taas piilotin ne tasseliin.

Helppona vaihtoehtona langanpäiden piilotuksen tein niin, että sujautin langanpäät niin, että eivät sojoittaneet minne sattuu ja vain leikkasin langanpäät oikean pituisiksi. En käyttänyt liimaa.

Hyvin nopea, helppo ja selkeä ohje, ja nyt valmis klemmaritasseli koristaa jo planneria! 🙂

– Mira R.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *