Ja heti alkuun sanon ei – kyse ei ole siitä että kuinka jumittua tekemään tuunaukset aina täysin identtisesti. Vaikka ei siinäkään ole mitään pahaa, jos rutiineista tykkää ja on oman tyylinsä löytänyt! Nyt puhun kuitenkin siitä, millaisia ovat omat rutiinini tuunaushetkissäni, ja mitkä asiat ovat auttaneet niiden luomisessa.

Alkuun tuunailin kalenteriani ties missä: sohvan nurkassa, sängyllä, ruokapöydän äärellä, lattialla.. Nyt minulla kuitenkin on ikioma työpiste, ja olen koittanut pitää kiinni siitä että kotona ollessani tekisin tuunaukset sen äärellä. Olen nimittäin huomannut että tässä tavassa on useampi eri plussapuoli!

  • Työpöytä ja askartelunurkka pysyy siistimpänä! Jos valikoin vain joitakin tavaroita, jotka sitten kuljetan muualle tuunailuun, yleensä ne jäävät takaisin tullessa vain keoksi pöydälle… Pöydän ääressä touhutessa on tavarat tavallaan pakkokin laittaa heti takaisin paikoilleen käytön jälkeen, jotta pöydän ääressä mahtuu työskentelemään.
  • Kaikki tuunaustavarat ovat joko käden ulottuvilla, tai todella lähellä sitä! Ei tarvitse nousta ylös miljoonaa kertaa yhtä aukemaa koristellessa, kun haluaakin jonkun toisenlaisen teipin sittenkin sivun alareunaan..
  • On ainakin itseni helpompi keskittyä kunnolla askarteluun kun teen sitä sille pyhitetyssä paikassa! Telkkarin edessä sohvalla on toki kiva katsoa vaikka lempisarjaa netflixistä samalla, mutta oma keskittymiskykyni (joka on yhtä hyvä kuin kivellä) ei oikein tahdo tähän riittää. Uppoudun helposti sarjoihin, ja aukeamista ei yleensä näin synny kovinkaan hienoja – jos niitä syntyy ollenkaan kun alan katsoa Frendejä viidettätoista kertaa!

Yksi rutiineistani on hyvin, hyvin simppeli; Kirjoita joka päivä ylös tärkeimmät asiat. Tämä on pelastanut memory plannerin pitoni, sillä kun en vielä kirjoittanut päivittäin, unohtui äkkiä muutaman päivän takaiset asiat jo mielestä. Tämähän ei ole kovinkaan välttämätön, jos kirjoittaa kalenteriin vain tulevat menot, ja ehkä merkkaa työvuorot. Mutta jos teet kuten minä, eli kirjoitat ylös myös päivien tähtihetkiä ja kivoja muistoja, voi tämä sopia sinullekkin! Päivittäinen kirjoittaminen ei suinkaan tarkoita että kirjoittaisin itse kalenteriin – minulla on memoryplannerin välissä muistilappu, johon kirjoitan parilla sanalla päivästä. Sitten kun minulla on aikaa istahtaa alas tekemään kalenteria koristuksineen päivineen, on siitä hyvä luntata että mitäs sitä taas onkaan tapahtunut 🙂

Yleisin päivä, jolloin tuunaan kalenteriani taitaa olla sunnuntai. Joka tapauksessa viikonloppuna tulee palattua reippaamman ajan kanssa menneeseen viikkoon, ja kirjoiteltua hauskoja muistoja ylös – ja lisäiltyä tarroja sinne minne niitä mahtuu. Viereen vielä kuppi kahvia, niin voi sitä sitten siemailla samalla kun pitää aukeaman silmäilytaukoa!

Milllaisia tapoja teillä on kalenterin tuunaamisessa? Onko juuri sinulla joku loistava vinkki rutiineiden kehittämiseen? Kerro se ihmeessä meille kommentissa.

 

 

♥, Inka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *