Noin kuukausi sitten sain mahdollisuuden tutustua Ajaston ensi vuoden ihanuuteen joka kantaa nimeä Project365. Tein tästä kalenterista livevideonkin ryhmään ja ihastukseni toivottavasti välittyi jo sen kautta teille kaikille. Tässä postauksessa perehdytään kuitenkin kunnolla sisältöön ja testaillaan esimerkiksi kyniä.

Ensinnäkin kannet. Ovat keinonahkaa, mutta sanoisin että laadukasta sellaista. Pinta tuntuu huokoiselta, mutta ei muoviselta. Kannet ovat A5 kokoa, mutta selkeästi pienemmät kuin esim Carpe Diem tai Color Crush. Helpompi siis kantaa mukana laukussa. Etupuolelta sisäkannesta löytyy monenkokoista taskua, vuori on mustaa kangasta joten se pysyy helposti siistinä. Takakannesta löytyy vielä yksi iso, läpikuultava tasku jonne on helppo pujottaa esimerkiksi vihko. Pakettiin kuuluu myös kynälenkki ja kynä.

Sitten sisältöön. Ensinnäkin fontit! Ajasto on valikoinut ihanan kiemuraisen, erittäin hyvin kalenterimaailmaan sopivan fontin jolla on kirjoitettu esimerkiksi kuukausien nimet ja päivänumerot. Viikkonäkymä on selkeä, viikko yhdellä aukeamalla ja päivät on jaettu kolmeen laatikkoon. Sivun alta löytyvät juoksevana listana kuukaudet ja ennen maanantaita on sivun reunassa muistiinpanotilaa. Kuukausinäkymä on perinteinen lokerikkoratkaisu, mutta suomalaiseen makuun sopien se alkaa tietenkin maanantaista. Viikkonäkymässä ovat mukana myös nimipäivät, joita moni kaipailee jenkkiversioihin.

Hypätään kuitenkin nyt kalenterin loppuun. Nimipäivälistauksen jälkeen löytyy omat sivut syntymäpäiville, salasanoille, bucket listille, elokuville ja kirjahyllylle. Ihastusta aiheutti myös maailmankartta johon voi värittää tai muulla valitsemallaan tavalla merkitä paikat joissa on käynyt. Näiden lisäksi on jokaiselle kuulle oma ”projektiseuranta”-sivu usean sarakkeen kera. Siis aivan loistavaa jos nyt suoraan sanon. Näkisin tämän esimerkiksi ihan perinteisenä savuttomuus tai herkuttomuus trackerinä. Listaan on helppo merkitä ”retkahduspäivät”. Myös esimerkiksi ”no spend”-kuukausien seuranta on todella helppoa näiden sivujen avulla. Muun sisällön lisäksi mukana tulee kuusi kappaletta mustia muovisia välilehtiä ja kaksi kappaletta hauskoja läpinäkyviä taskuja. Niihinhän voi sujauttaa esimerkiksi project life-kortteja tai perinteisemmin valokuvia.

Ja sitten se paljon puhetta herättävä paperinlaatu. Testasin tähän käytännössä samat kynät kuin aiemmin My Planneriin. Eli ne jotka useimmiten ovat minulla käytössä: Stabiloista kolme eri versiota, Suomalaisesta kirjakaupasta ostettu duotip-kynät, Tombown ja Gelly Rollin. Ja tiedättekö mitä, ghostaamista eli toiselta puolelta paperia kuultamista ei ole käytännössä ollenkaan. Toki yliviivaustussi ja Tombown paksu kärki hieman kuultavat läpi, mutta se on niin vähäistä etten usko sen pahemmin häiritsevän ketään. HIENOA AJASTO!!!! Olen niiiiin iloinen tästä.

Kaiken kaikkiaan sanoisin että Project365 on mieletön kokonaisuus kelle tahansa. Se on kaunis ja monipuolinen, suomenkielinen ja selkeä. Ja toki kansien värimaailmaa miellyttää rauhallisuudellaan minua suunnattomasti. Omasi voit ostaa Ajaston omasta verkkokaupasta (hinta sisältää toimituskulut) tai voit kysellä sen perään Suomalaisesta Kirjakaupasta.

 

-Mirppu

4 comments on “Esittelyssä – Project365 (Ajasto)”

  1. Mahtuuko minkä verran väliin itse lisättyjä sivuja. Vaikea päättää kumpi tämä kalenteri vaikko happy planner, tarvitsen eritoten kalenteria, mutta myös muistiinpano tilaa?

    • Moikka Jaana, uskon että kansiin mahtuu kyllä hyvä nippu muistiinpanopapereita myös 🙂 tämä on oikein hyvin vaihtoehto Happy Plannerille. Itse tykkään kovasti molemmista! HP:ssa on toki se, että kiekot voi vaihtaa isompiin jos keskikoko ei tunnu riittävän!

  2. Hei, saan kyseisen kalenterin joululahjaksi. Itse valittu, hyvin valittu 🙂 Mietin jo nyt, että saako tuohon lisäsivuja ja muista kauniita papereita, joita laittaa sinne lopussa olevien välilehtien väliin. Tietenkin aina voi leikata itse paperia A5-kokoon, mutta se ei ole niin nättiä kuin jos olisi tarjolla valmiita sivuja. Eli kysymys kuuluu, mistä valmiita sivuja, jotka sopivat kyseiseen kalenteriin, voisi haeskella?
    Kiitos vastausksestasi

    • Moikka MiuMiu! Tuote on ihan uusi joten tällä hetkellä valmiita sivuja yms ei ole saatavilla. Niitähän tosiaan on itse helppo onneksi tehdä 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *